čet. Jun 20th, 2024

Če imate malčka, veste, da je potovanje lahko zelo zapleteno. Dojenčki imajo svoje potrebe in če jih ne morete ustrezno zadovoljiti, potovanje ne bo uspešno. Najboljša rešitev glede tega kam z dojenčkom po Sloveniji je, da se premišljeno odpravite na potovanje po naši državi in si ogledate njene lepote. Razmislite o krajih, ki so idealni za družine z majhnimi otroki. Naša država je čudovita dežela, ki ima veliko ponuditi obiskovalcem vseh starosti, tako da se ne bo težko odločiti kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji. Če imate srečo, da imate malčka, ga boste želeli peljati na nekaj najboljših krajev, ki jih ponuja naša dežela.

kranjska gora3

Kranjska Gora

Prva možnost kam z dojenčkom po Sloveniji je Kranjska Gora. To mesto, ponuja čudovite razglede, odlično hrano in veliko dejavnosti, ki vas bodo zaposlile. Povzpnite se na bližnji hrib in si privoščite čudovit razgled na okolico. Ogledate si lahko Slovenski planinski muzej v bližnji Mojstrani. Če se vam ne ljubi hoditi, lahko najamete kolo in uživate v pokrajini na ta način. Obiščete lahko jezero Jasna. To jezero je ena najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti v Kranjski Gori. Jezero Jasna se sestoji iz dveh umetnih jezer ob sotočju potokov Velike in Male Pišnice. Poskusite lokalno kulinariko. V Kranjski Gori je veliko odličnih restavracij, kjer lahko poskusite lokalno hrano. Od tradicionalnih jedi, kot sta potica in jota, do sodobnejših jedi, zagotovo boste našli nekaj za svoje brbončice.

kranjska gora

Bled

Naslednja možnost kam z dojenčkom po Sloveniji je Bled. Blejsko jezero je eno najlepših jezer pri nas in je idealno mesto za sprostitev. Jezero je obdano z gorami in gozdom, kar pomeni, da bo vaš malček lahko užival v lepoti narave. Bled ima tudi veliko različnih aktivnosti, ki so na voljo za družine z majhnimi otroki. Lahko si ogledate Blejski grad. Samo jezero je čudovito, v sredini pa je tudi otok, do katerega se lahko pripeljete s čolnom. Na otoku stoji cerkev, ki je odlična priložnost za fotografiranje. Če ste pripravljeni, se lahko povzpnete tudi na hrib nad jezerom, od koder se razprostira čudovit razgled.

bled

Izola

Naslednji na seznamu kam z dojenčkom po Sloveniji je Izola, ki je eden najbolj priljubljenih krajev za turiste in je idealen za družine z majhnimi otroki. Izola ima lepo plažo, ki bo vašemu malčku omogočila, da se igra v pesku in se sonči na soncu. V bližini je tudi veliko restavracij in barov, kjer lahko posedite in uživate v hrani. Na voljo je veliko morske hrane, kar je odlično, če iščete nekaj zdravega in hranljivega za svojega malčka. Tam je čudovita promenada, po kateri se lahko sprehajate z otrokom in se naužijete morskega zraka. Na obali je tudi otroško igrišče, ki je kot nalašč za to, da vaš otrok porabi nekaj energije.

Izola

Mariborsko Pohorje

Zadnje na našem seznamu kam z dojenčkom po Sloveniji je Mariborsko Pohorje, ki je odlična destinacija za aktivne družine. Tu lahko hodite ali kolesarite po gozdnih poteh ali pa si samo privoščite sprostitveni dan v enem izmed hotelov ali apartmajev v okolici. Na voljo je več označenih poti različnih težavnosti, tako da lahko izberete tisto, ki ustreza vaši stopnji telesne pripravljenosti. Na vrhu se lahko povzpnete tudi s Pohorsko vzpenjačo. Vožnja z njo omogoča nepozabno doživetje, saj ponuja čudovite razglede na mesto Maribor in bližnjo okolico.

mariborsko pohorje1

Za nasvet povprašajte še druge družine

Razmišljanje o tem, kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji, vam lahko predstavlja izziv, a na voljo je veliko možnosti. Najbolje je, da izberete destinacijo, ki vam jo priporočajo druge družine s podobnimi potrebami. Upamo, da boste uživali v lepotah Slovenije! V naši državi je veliko čudovitih krajev, ki jih lahko obiščete z otrokom – za vsakogar se najde nekaj. Zato spakirajte kovčke in se pripravite na neverjetno potovanje!

kranjska gora1