pon. Apr 15th, 2024

Večina ljudi, se ne zaveda, koliko sestavin v telesu z leti izgubljamo. To seveda vpliva na naše zdravje in počutje. Predvsem ljudje ženskega spola se nenehno spopada še z bitko zdrave in lepe kože. Obstaja na tisoče načinov kako takih problematik rešiti, vendar pomembno je, da vemo kaj si želimo uravnovesiti v našem telesu in katero stanje želimo izboljšati.

Na spletu najdete mnogo različnih prahu ali kapsul, katere lahko jemljete kot prehranski dodatek. Učinek in rezultati le teh pa je zdravo telo in lep mladosten videz telesa. Na primer MSM v prahu je tisti, ki uspešno odpravi težke kovine s telesa, uravnava vnetne procese in deluje kot lepotni mineral. Tega lahko najdete na spletu, eden izmed kvalitetnih ponudnikov je Hiša zdravja, kateri imajo svojo spletno stran urejeno in pregledno.

Koencim Q10 pa lahko najdemo v kapsulah in ga prav tako jemljemo kot prehransko dopolnilo. Ta bo poskrbel za mladostno, napeto kožo, kot tudi vitalnosti celega telesa. Tudi tega ponujajo številni različni ponudniki. Prejemnik prestižne nagrade pa je izdelek podjetja Malinca, katerega si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

zdravo telo in vedno lepa koza

Kaj je MSM v prahu in zakaj ga uživamo?

Z drugo besedo je MSM v prahu organsko žveplo. Tega v telesu najdemo predvsem v naši koži, laseh in kosteh, sodeluje pa tudi pri jeternih procesih. Čeprav je o žveplu zelo malo govora, gre pravzaprav za mineral, ki po pomembnosti mineralov v telesu zaseda kar tretje mesto (za kalcijem in fosforjem). Največkrat se MSM v prahu uporablja za očiščevalno dieto. Saj ta odpravlja težke kovine, toksine in ksenobiotike z našega telesa. Poleg tega, MSM v prahu uspešno uravnava vnetne procese v telesu, prav tako pa iz njega nastaja tudi eden najpomembnejših celičnih oksidantov, glutation, zato je za naše telo zelo pomemben. Pogosto pa se najde tudi v kozmetičnih kremah, maskah in drugih pripravkov za nego kože.

Največ ga najdemo v hrani živalskega izvora, vendar se žal veliko le tega izgubi z toplotno obdelavo. Kar pomeni, da ga naše telo ne pridobi v zadostnih količinah. S pomanjkanjem žvepla se pogosteje srečujejo starejši ljudje, vegani in ljudje, ki ne zaužijejo zadostnih količin beljakovin. Mineral lepote, kot ga imenujejo lepotni strokovnjaki, lahko uspešno nadomestite s pomočjo prehranskih dopolnil v obliki kapsul ali prahu. Je popolnoma naraven in veganski izdelek. Priporočen dnevni odmerek pa je pol čajne žličke (1,8 g) enkrat do dvakrat dnevno, priporočljivo med jedjo. Izdelek zmešajte s sokom ali drugo tekočino.

msm zveplo

Kaj je koencim Q10 in zakaj ga uživamo?

Koencim Q10 je spojina podobna vitaminom, vendar se ne uvršča med vitamine. V telesu ga najdemo največ v srcu, jetrih in ledvicah. Je del vsake celice in sodeluje pri številnih procesih. V hrani pa ga najdemo v mastnih ribah, drobovini, mesu, soji, nekaterih oreščkih in zelenjavi, kot je na primer brokoli. Najprej se je sestavina uporabljala izključno v kremah in lepotnih izdelkih, saj obljublja mladosten in napet videz kože. Potem pa smo ugotovili, da se kot nanaša lahko tudi zaužije. Številne prednosti prepričajo praktično vsakogar, ki malce pobrska po spletu in se pozanima o učinkih. Rezultate pa začutimo od 4 do 12 tednov, odvisno zakaj koencim Q10 jemljemo in kakšen učinek si želimo doseči. Potrebam odrasle osebe zadostuje v povprečju 100mg tega izdelka. Koliko pa ga res potrebujemo pa je seveda odvisno od prehrane, fizične aktivnosti,…

Koencim Q10 je primeren za vse nad 20 letom starosti. Še posebej pa ga bodo veseli tisti, ki so fizično aktivni, starejši in tisti, ki želijo poskrbeti za zdravo srce in življenje brez glavobolov. Priporoča se tudi vsem ženskam katere želijo zanositi. Varen pa je tudi za med nosečnostjo in med dojenjem. Čeprav je to precej varen prehranski dodatek se koencim Q10 priporoča zaužiti enkrat na dan. Najbolj optimalno je, da se kapsula vzame v dopoldanskem času z nekaj tekočine. Najdete lahko popolnoma veganski izdelek, narejen brez dodatnih sladkorjev. Obstajajo kakovostni slovenski proizvajalci takih prehranskih dodatkov.

koencm q10

Kvalitetni ponudniki

Kaj vnašamo vase pa je seveda zelo pomembno. Priporočljivo je, da se pred uporabo katerega koli izdelka dobro pozanimamo in preverimo ponudnika. Vse kar vnašamo vase je seveda najbolje pridobiti s hrano. Vendar kot že omenjeno, se veliko pomembnih sestavin ob pripravi obroka izgubi in zato začnemo izgubljati dragocene sestavine. Zato se obrnemo na prehranske dodatke. Ti so lahko popolnoma naravni, veganski, brez dodanih sladkorjev in kvalitetno procesirani. Strokovnjaki na tem področju, lahko izdelajo popoln dodatek, iz katerega lahko pridobimo kar se da največ. To dosežejo z pravimi naravnimi dodatki, katere vmešajo v svoj izdelek. Seveda, pa je potrebno vedeti kaj in kako pravilno vmešati za maksimalen učinek.

msm

Obstajajo kakovostni slovenski proizvajalci takih zdravilnih izdelkov, kateri med drugimi prejemajo svetovno znane nagrade za kvalitetne in naravne izdelke. Med njimi je podjetje Malinca, katera je za svoj koencim Q10 izdelek prejela eno izmed takih nagrad.

MSM v prahu pa prav tako lahko najdete pri zanesljivem in kvalitetnem ponudniku Hiša zdravja, katera ponuja naravna in visoko kakovostna prehranska dopolnila ter kozmetične izdelke, ki delujejo.