pet. Dec 2nd, 2022

Vsak starš se težko spopada s trenutkom, ko bo moral svojega malčka prepustiti v varstvo vzgojiteljicam v vrtcih. Če vas že kar pošteno stiska ob misli na ta trenutek, ne skrbite, saj obstaja zelo dober način, s katerim boste lahko odgnali svoje odvečne dvome in strah.

Če spadate med tiste, ki jih otroci in vrtec že takoj spomnijo na razne viruse in druge bolezni, in se vas redno lotevajo takšni dvomi in pomisleki, potem berite naprej in mogoče boste po končanem branju bolj pomirjeni, saj smo za vas pripravili nekaj koristnih in zanimivih predlogov, kako lahko pomagate sebi in svojemu malčku pri zmanjševanju stresa ob tej pomembni življenjski prelomnici.

multivitamini za otroke1

Multivitamini za otroke za boljšo odpornost

Verjetno se strinjate, da bi bilo najboljše tako za vas kot vašega malčka, če bi bilo možno postopno uvajanje v vrtec, tako da ne bi prihajalo do prevelikega stresa, ko napoči čas, da ga dokončno prepustite v dnevno varstvo. Mogoče vas je ob tem še strah, da bo zbolel, ali da ne bo dovolj jedel in spal.

Če menite, da vaš malček ne zaužije dovolj vseh potrebnih hranilnih snovi, so morda prava rešitev multivitamini za otroke, ki spodbujajo normalno rast in razvoj kosti ter skrbijo za zdrav kognitivni razvoj naših najmlajših. Ravno tako prispevajo k boljšemu psihološkemu delovanju, ohranjajo pa tudi zdravje kože, las, nohtov ter sluznic.

multivitamini za otroke3

Kako koristni so multivitamini za otroke?

Vsi vemo, da je za zdrav razvoj kosti in normalno rast ključnega pomena vitamin D. Ta namreč prispeva tudi k normalni absorbciji kalcija in skrbi za delovanje mišic, zato je eden nepogrešljivih elementov med multivitamini za otroke.

Nujno pa je zaužiti tudi dovolj železa, ki igra pomembno vlogo pri kognitivnem razvoju otrok in skrbi za prenos kisika v telesu. Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi, zato ga ravno tako najdemo med najpomembnejšimi minerali, ki jih vsebujejo multivitamini za otroke.

Še en izmed esencialnih mineralov je cink, ki igra vlogo pri sintezi DNK in beljakovin, ravno tako pa skrbi za presnovo mikrohranil, ogljikovih hidratov ter maščobnih kislin. Izredno pomembni pa so tudi vitamini A, B6, B12, ki so pomembni za delovanje imunskega ter živčnega sistema. Kakovostni multivitamini za otroke so na voljo v obliki žvečljivih tablet z okusom jagodičevja, vsebujejo pa tudi vse potrebne minerale in karotenoide.

multivitaminiza otroke

Po strokovno pomoč kar prek spleta

Ste vedeli, da imate na voljo spletni tečaj uvajanje v vrtec, ki vam bo pomagal pri premagovanju stresa ter strahu pred boleznimi in samim prehodom v vrtčevsko varstvo? Le nekaj klikov stran so vam na voljo koristne in poučne spletne vsebine, ki jih pripravljajo izkušene strokovnjakinje na področju pedagogike in otroške psihologije.

Predavanja so vam na voljo v obliki videoposnetkov, do katerih dostopate prek spletne strani ponudnika. Ko opravite nakup spletnega tečaja uvajanje v vrtec, boste na svoj e-naslov prejeli predračun in podatke o plačilu. Nato vam po prejemu plačila pošljejo še uporabniško ime in geslo za dostop do vsebin v spletni učilnici.

uvajanje v vrtec2

Kaj vse lahko izveste na predavanjih?

Za uvod se boste lahko najprej seznanili s samim pomenom vrtca, ki ga ima na otrokov razvoj ter kakšne so primerne oblike varstva za vašega otroka, saj so vam na voljo številne različne oblike, kot na primer čuvanje pri babicah ali zasebno varstvo in podobno. Koristno bo tudi izvedeti, kdaj je najprimernejši čas za vključitev v katerokoli izbrano obliko varstva ter kdaj bi bilo dobro izvesti uvajanje v vrtec, da se bo vaš malček čim lažje privadil varstvo.

Ravno tako je pomembno izvedeti vse o tem, kako se na pravilen način lotiti takšne ločitve od starša, saj je navezanost na starše v tem starostnem obdobju še dokaj močna, kar je povsem normalno. Vendar lahko tudi vpliva na uvajanje v vrtec, zato je dobro vedeti, kako lahko vašemu malčku ta proces olajšate. Zelo koristno je tudi predavanje o tem, v kakšni stiski se lahko malčki znajdejo ob takšni ločitvi, da jo lahko tudi vi bolje razumete in jo znate na ustrezen način ublažiti.

uvajanje v vrtec1

Otroci in vrtec: Kako se starši lahko pripravite na ta velik korak

Predvsem je za starše koristno pridobiti koristno znanje o tem, kako zmanjšati stres ob vstopu v dnevno varstvo. Na predavanjih pa boste izvedeli tudi, kako lahko umirite svoje misli in se naučite sprejemati stvari in dogodke, na katere nimate vpliva.

Obenem vam je s tovrstnimi spletnimi predavanji nudena vsa potrebna čustvena podpora za vso družino, tako da uvajanje v vrtec poteka z mislijo na vse družinske člane, saj pomembno vpliva na dinamiko družine. Ob vsem tem boste dobili tudi koristne nasvete glede kakovostnega preživljanja družinskega časa ter izvedeli, zakaj je to pomembno.

uvajanje v vrtec

Opomniti velja, da je vsa vsebina zaradi lažjega razumevanja prilagojena laičnim uporabnikom, in je izključno informativne narave. Zato v nobenem primeru ne more nadomestiti posveta z zdravnikom in nikakor ni namenjena kot način za diagnosticiranje. Vsekakor je pomembno, da se glede vseh odločitev v zvezi s svojim otrokom posvetujete z zdravnikom.