sob. Jul 20th, 2024

Če iščemo zmogljiv mobilni telefon, ki bo istočasno tudi prijazen naši denarnici, potem je Samsung Galaxy A12, ki je vstopil na naš trg v letu 2021, morda pravi za naš okus. Za telefon v cenovnem okviru pod 200,00 EUR bomo namreč dobili veliko kakovostnih lastnosti in prijetno uporabniško izkušnjo. Najprej velja omeniti, da bomo z večjim ekranom, kot so ga imeli njegovi predhodniki, še bolj uživali med igranjem iger ali gledanjem posnetkov. 6,5” Infinity V-Display ekran ter HD+ tehnologija bosta namreč poskrbela za jasnost in ostrino slike.

1samsung a12

Štiri zadnje kamere

Model odlikujejo tudi štiri kamere, in sicer imamo na voljo glavno z 48, makro z 2 in ultra široko s 5 MP ter kamero za globino z 2 MP. Vse skupaj nam bodo zagotovile pravo ostrino, ustrezen fokus in zajem detajlov. Glede na cenovni okvir seveda ne pričakujmo izjemno vrhunskih posnetkov, še posebej ko jih povečujemo ali obrezujemo, vendar bo Samsung Galaxy A12 kljub temu opravil nalogo solidno. Ravno tako ne pričakujmo presežkov pri nočnih posnetkih ter pri srednji ali šibki svetlobi, a je to lahko težava tudi pri precej dražjih znamkah, zato je v tem primeru ta aspekt nekako pričakovan. Na voljo imamo opcijo za fotografiranje hrane, makro motivov, portrete in drugo.

samsung a12

Zmogljiva baterija in privlačna oblika

Samsung Galaxy A12 se ponaša tudi z zmogljivo baterijo s 5000 mAh in s 15W hitrim polnjenjem, kar nam zagotavlja, da ne bomo ostali brez pomembnih podatkov ravno v nepravem trenutku. Maksimalen čas pogovorov je ocenjen na 2040 minut. Poleg vsega je Samsung Galaxy A12 tudi privlačne oblike z zakrivljenim robom in diagonalnim vzorcem plitvih črt na zadnji strani. Z operacijskim sistemom Android 10, 128 GB internega spomina ter 4 GB RAM-a in zanesljivim senzorjem za prstne odtise bomo dobro opremljeni za vsakdanja opravila z njim.