čet. Jun 20th, 2024

Če se nameravate v kratkem odpraviti na počitnice v tujino, je še pred samimi pripravami in pakiranjem stvari potreben razmislek tudi o tem, kako na najboljši način zagotoviti varnost sebe in oseb, ki vas bodo spremljale na potovanju.

Obstajajo številni načini, s katerimi lahko poskrbite za varstveno in zdravstveno varnost vseh družinskih članov, ko potujete v druge države. Najprimernejši način, da se ustrezno zavarujete za primer bolezni ali poškodb, je sklenitev ustrezne zavarovalne police, saj zdravstveno zavarovanje za tujino pomeni dopust brez skrbi. Izbirate lahko med različnimi oblikami polic, ki so primerne glede na vaše potrebe.

zavarovanje v tujini1 (1)

Zdravstveno zavarovanje za tujino za določen čas

Ta oblika je najpogostejša za vse, ki v tuje kraje potujete za točno določen čas. Ne glede na to, ali so vaša potovanja poslovna ali zasebna, možnost za nesreče med potjo oziroma na cesti so enake za vse. Ravno zato je pomembno, da ste tudi na to pripravljeni. Za vse, ki pogosto obiskujete bližnje države bivše Jugoslavije, kot sta Črna gora in Hrvaška, vam je na voljo posebna ponudba.

V tej ponudbi si zagotovite nižjo premijo in ugodnejše zdravstveno zavarovanje za tujino za Hrvaško in Črno goro. To vam bo veljalo tudi na celotnem priobalnem pasu Neuma oziroma Bosne in Hercegovine, v primeru, da boste na poti v smeri proti Dubrovniku in Črni gori.

zavarovanje v tujini2 (1)

Zakaj zdravstveno zavarovanje za tujino pomeni dopust brez skrbi?

Največja prednost, ki vam zagotavlja ustrezno podporo v nujnih primerih je zagotovo 24-urna asistenca v slovenskem jeziku. Tako boste v primeru nesreče imeli takoj na voljo vse potrebne informacije o tem, kje se nahaja najbližja zdravstvena ustanova, kje so ponudniki nujnih zobozdravstvenih storitev ter kako do koriščenja storitve nujne medicinske pomoči.

Zdravstveno zavarovanje za tujino vam krije stroške za nujne medicinske storitve v primeru poškodbe ali bolezni, za zdravila izdana na recept, nujne zobozdravstvene storitve, pa tudi za prevoz do najbližje bolnišnice z rešilcem, taksijem ali helikopterjem, ter prevoz v domovino.