sre. Jun 19th, 2024

Opremljanje doma je eden izmed večjih izzivov. Je projekt, pri katerem je potrebno uskladiti naše želje in potrebe s prostorom, ki ga imamo na voljo. Pri nekaterih prostorih so izzivi večji, drugje manjši. Ker imamo na voljo izbiro številnih trgovin za dom, je pohištvo, ki se kot ulito prilega našemu prostoru, najti nekoliko težje. Ravno zaradi tega se vedno več ljudi odloča za izdelavo pohištva, med katerimi so največkrat kuhinje po meri https://www.kuhnca.si/kuhinje/moderne-kuhinje. Te imajo v primerjavi z že vnaprej definiranimi postavitvami številne prednosti, na primer več svobode pri postavitvi posameznih elementov ter možnost izbire velikosti in materialov kot so kakovostni drsni ležaji podjetja Tuli. Čeprav je načrtovanje eno prijetnejših opravil, pa zahteva tudi precej izkušenj in znanja.

Želite osvežiti vaš dom z novim pohištvom?

novo pohištvoNovo, moderno in sodobno pohištvo je zagotovo eden najbolj ugodnih in hitrih načinov, kako osvežiti vaš dom. Čeprav se izraz moderno navezuje na videz, pa je več kot samo sodobni videz pohištva, temveč se navezuje tudi na maksimalno funkcionalnost in uporabo kakovostnih materialov. V tem duhu so zasnovane tudi sodobne kuhinje po meri, ki sledijo zadnjim trendom in aktualnim modnim smernicam v industriji notranjega oblikovanja in pohištva.

Zakaj se odločiti za kuhinje po meri?

Razlogov, zakaj se odločiti za kustomizirano obliko izdleave pohištva, je več. Eden izmed teh so zagotovo boljši izkoristek prostora, optimalna funkcionalnost in prilagodljivost, ki jih potrebujete pri pripravi hrane. Pri izrisu se dosledno upoštevajo različne zakonitosti notranjega oblikovanja, kot so dovolj prostora za pripravo hrane, prostor za umestitev gospodinjskih aparatov, večje odlagalne površine, upoštevanje trikotnika ipd. V primerjavi z že pripravljenimi sestavi so kuhinje po meri tudi edinstvene in neprimerljivo kakovostne, saj sami izberete materiale, ki jih želite. Znotraj te izbire so vam na voljo trpežni materiali, dodatki in kakovostni drsni ležaji, zaradi katerih so kuhinje po meri po več letih uporabe še vedno enako funkcionalne kot prvi dan.

Kako poteka izris?

izris kuhinjePreden se lotite izrisa, je treba dobro premeriti prostor in pretehtati različne možnosti postavitve najbolj ključnih elementov – korita, štedilnika, pomivalnega stroja in hladilnika. V tej fazi je bolj kot estetika v fokusu funkcionalnost in uporabna vrednost. V kolikor se lotevate prenove prostora, je prav tako potrebno dobro premeriti prostor, vse obstoječe  inštalacije, stavbno pohištvo in druge predmete, ki jih ne morete spreminjati. Ko poznate mere vašega prostora in veste, kje boste imeli ključne elemente, je čas za vizualizacijo vaših želja in predlogov, izbire materialov, barv, elementov ipd. Dandanes že skoraj vsak ponudnik nudi 3D izris, s pomočjo katerega boste svoje ideje z lahkoto spremenili v resničnost.

Kako prepoznate kakovostno pohištvo?

Kakovostne kuhinje po meri prepoznate po zunanjosti, čeprav njihova prefinjenost in kakovost prihaja od znotraj. Če se pri nižje cenovnih razredih uporablja pretežno iveral, se pri kakovostnejših uporablja mediapan, furnirna iverna plošča, masivni les in steklo, za delovne površine pa tudi kamen, umetne mase in les. Za material ličnic se največkrat uporabljajo mediapanske plošče, čigar prednost so nevidni robovi, sam material pa je mogoče obdelati z mat, pol mat ali visoki sijaj. V zadnjem času se povečuje povpraševanje po naravnih materialih, predvsem po kamnitem delovnem pultu, ki ni samo odporen in trajen, temveč tudi enostaven za vzdrževanje in uporabo. Ko govorimo o kakovosti materialov, med pomembne elemente sodijo tudi drsni ležaji oz. vodila.

Ali veste, da je kakovost pogosto odvisna od vodil?

Če želite kakovost, potem morajo biti takšni tudi drsni ležaji vseh predalov in elementov. To pomeni, da so iz inovativnih in trdih materialov, ki se s pogosto uporabo ne deformirajo ali popustijo ter s tem vplivajo na celotni element. Ko izbirate vodila, naj bodo drsni ležaji takšni, da omogočajo polni izvlek in mehko zapiranje, s čimer se boste izognili nepotrebnemu hrupu in poškodbam. Ker vsebina predalu doda precej teže, so pomembni tudi blažilci, ki preprečijo hitro zapiranje.

Podjetje Tuli svetuje, kakšni drsni ležaji so najboljši

izvlečni predaliZa pohištvo, ki je pogosto v uporabi, so kakovostna vodila ključnega pomena. Predali, dvižne omarice, izvlečni predali …, ni ga elementa, ki ne bi za svojo uporabo potreboval tudi takšnega ali drugačnega vodila. Čeprav obstajajo različne oblike, ki so primerne za različno rabo, pa imajo drsni ležaji skupno to, da so izdelani iz kakovostnih materialov, odpornih na visoke obremenitve, hitrosti in korozijo. Z uporabo kakovostnih vodil bodo elementi prenesli več teže, odpirali pa se bodo veliko bolj gladko, hitro in mehko, ob vsakodnevni rabi pa ne bo prišlo do razmajanosti, deformacij in poškodb.

In ne skoparite pri montaži

Montaža kuhinje po meri je ena izmed najbolj zahtevnih montaž pohištva. Ta zahteva izjemno natančnost, pred samo montažo pa je treba natančno preučiti morebitne predelave ali premestitve inštalacij in priključkov. Največkrat je sama montaža vključena v ceno ob nakupu ali jo doplačate zraven, vsekakor pa priporočamo, da delo zaupate izkušenim strokovnjakom. Ne samo, da potrebujete vsaj dva para rok, tudi časovno gre za precej zahteven projekt, ki ponavadi traja vsaj en dan.