pon. Maj 27th, 2024

Poležavanje na žgočem soncu z mrzlo pijačo v roki, veter nas nežno hladi, mi pa niti v sanjah nismo pomislili, da bi nam prav prišla, krema za sončenje. Ta napaka nas še vedno ni izučila, pa čeprav na vsakem koraku opozarjajo na nevarnosti, ki pretijo naši koži, če smo nezaščiteni izpostavljeni soncu. Potrebujemo jo vse dni v letu, ne glede na vreme, zato tudi ti klikni na splet in si izberi svojo, med bogato ponudbo.

krema za sončenje

Odlična zaščita proti nezaželenim UV žarkom

UVA in UVB žarki niso naši prijatelji, zato bomo z njo preprečili opekline in prehitro staranje kože. Višja nadmorska višina pomeni več UV žarkov, zato moramo poskrbeti, da jo večkrat dnevno nanesemo, saj jo različni vremenski vplivi odnašajo z obraza. Ker pa nas takšno ultravijolično valovanje ujame tudi čez oblake in v dolini, ne bi bilo slabo, če bi se krema za sončenje vpeljala v jutranjo rutino, k ostalim opravkom. Gubice pomahajo kasneje, porjaveli pa bomo postopoma na bolj zdrav način. Faktor 20 je primeren za odraslo osebo, otroci, ki imajo občutljivejšo kožo, pa naj se mažejo s  faktorjem 30. Krema za sončenje naj bo shranjena na suhem in hladnem prostoru, saj se bo v kombinaciji visokih temperatur in žarčenja hitro pokvarila.

krema za sončenje2

Klikni na splet in preveri katera bo prava zate

Pred nakupom je treba preveriti, katera bo ustrezala našemu tipu in tenu kože. Nanesena naj bo na vse dele telesa, ki bodo izpostavljeni in to vsaj 30 minut prej. Kozarček za žganje naj bo merica, da ne bomo preveč razmetavali z njo, 100 ml krema za sončenje zadostuje nekje za 3 nanose, zato ponavadi izberemo večje pakiranje, da je poraba denarja bolj ekonomsko upravičena. Namažemo se vsakič po plavanju in na dve uri, če smo dolgotrajno na prostem.  Dobra zaščita ne bo samo upočasnila nastanka peg in poškodb, ampak bo tudi preprečila pojav rakovih obolenj, zato naj bo krema za sončenje konstantno na dosegu roke.