čet. Jun 20th, 2024

Mnogo podjetij danes potrebuje svojo zanesljivo napravo za tiskanje, skeniranje, fotokopiranje,… Ob taki potrebi pa morda niste prepričani, če je za vaše podjetje pravilna odločitev kopirni stroji ali morda multifunkcijski tiskalnik? Oba imata svoje prednosti, po katerih lahko sprejmete pravo odločitev za vas.

Vse informacije si lahko ogledate na spletu, saj obstaja število ponudnikov, ki imajo svoje aparate predstavljene na spletnih straneh. Eden izmed teh je podjetje Anderwald, pri katerem si lahko ogledate obe napravi.

multifunkcionalni tiskalnik

Multifunkcijski tiskalnik in njegove lastnosti

Poznamo več vrst teh aparatov. Uvrščamo jih med barvne, črno-bele, in A0 velikoformatne. Taki multifunkcijski tiskalnik omogoča tiskanje, kopiranje, skeniranje in faksiranje, ter vedno zagotovijo kvaliteten in ponovljiv izpis. Nudijo izjemno prilagodljivost in veliko možnosti dodelave izpisov.

multifunkcijski tiskalnik2

  1. Barvni multifunkcijski tiskalnik

Ta sprejema formata A3 in A4 ter vedno zagotovijo kvaliteten in ponovljiv izpis. Poleg navadnega tiskanja, fotokopiranja in skenirnja naprave omogočajo tudi napredne moderne funkcionalnosti kot so: tiskanje in skeniranje direktno iz mobilnih naprav, deluje tudi na daljavo. Podprta tako Android kot iOS sistema.

  1. Črno-beli multifunkcijski tiskalnik

Kot barvni, tudi ta sprejema formata A3 in A4. Ponujajo veliko opcij za dodatno opremo in možnosti končne dodelave izpisov za potrebe malih, srednjih in velikih delovnih skupin ali pa samo domačo uporabo. Tako opravilo (danes večino naprav kljub temu, da so v črno beli izvedbi, omogočajo barvno skeniranje) ni več težava.

  1. A0-Velikoformatni multifunkcijski tiskalnik

Z velikoformatno napravo boste lahko razširili ponudbo vaših uslug na eni napravi, ter prihranili pri prostoru in samih stroških vzdrževanja.

Za najboljšo in najbolj primereno napravo se lahko posvetujete z strokovnjaki. Te danes lahko najdete kar na spletu. Oni vam bodo pomagali pri izbira, katera bo poskrbela, da bo delo opravljeno hitro in učinkovito. Saj danes lahko izbirate med številnimi napravami.

multifunkcijski tiskalnik

Kopirni stroji in njihove lastnosti

Kopirni stroji so predvsem prava rešitev za velika podjetja ali papirnice, knjigarne,… Tudi te, pa so si med seboj precej različni. Razlikujejo se v:

  • Hitrosti tiskanja – ta podatek je pomemben za vse tiste, kateri veliko tiskate in predvsem potrebujete več strani naenkrat. Hitrost lahko ugotovimo s tem, da iščemo vrednost ppm. Ppm pomeni število natisnjenih strani na minuto.
  • Kapaciteti skladiščenje papirja – če v pisarni veliko časa preživite pred to napravo, potem si vsekakor želimo čim večjo kapaciteto za papir, saj to pomeni, da ga bomo manj pogosto ročno dovajali, s tem pa bomo prihranili dragocen čas.
  • Tipi kartuš – ta podatek vam lahko privarčuje ali vas stane nekaj denarja. Saj v primeru, da potrebujete samo črno bele kopije, so kopirni stroji z 2 kartušama povsem dovolj. V primeru, pa da želite čim večje kvalitete barvnih tiskanih strani, pa so pravi naprednejši modeli.
  • Druge specifikacije, kot na primer, dvostransko tiskanje – tu je spet pomembno koliko časa preživite pred napravo. Saj v primeru, da dvostranskega tiskanja ne ponuja, je potrebno liste posebaj obračati.

kopirni stroji

Kopirni stroji in kartuše

Seveda, skoraj najbolj pomemben dejavnik so kartuše. Tisti najbolj osnovni modeli naprav, imajo prostor za samo 2 kartuši (ena črna in ena z osnovnimi barvami). Boljši in naprednejši modeli, pa sprejmejo vsako barvo posebaj, torej 4.  Obstajajo pa tudi kopirni stroji, kateri temeljijo na črnilih. Za te so namenjeni 4 predalčki, kamor črnilo preprosto vlijemo in te delujejo povsem enako dobro kot vse ostale take naprave. Na tak način prihranimo na stroških embalaže. Vendar pa moramo znati pravilno vliti črnilo, saj gre za poseben postopek.

Najem

Take aparate lahko tudi najamete. S tem prihranite na enkratnem strošku, kater ni prav majhen, ter pa vseeno lahko le tega namestite v pisarno / doma in ga uporabljate tako kot bi bil vaš. Za vse prednosti in najema ali nakupa lahko vprašate strokovnjake pri ponudniku, ti se vam bodo pomagi odločiti za pravo izbiro.

kopirni stroji2

Nakup in dostava

Ko se odločite za tisti pravi aparat, sta nakup in dostava lahko brezskrbna in hitra, lahko pa naporna in dolga. To je večinoma odvisno od ponudnika. Nekateri izmed teh ponujajo hitro in zanesljivo dostavo ne le na dom, vendar v pisarno in ga tam namestili ter uredili priklop. Namestijo gonilnike, povežejo napravo z vašimi računalniki in vas poučili o delovanju in pravilnem rokovanju z napravo. To pa še ni vse, taki ponudniki tudi po končani namestitvi vam ostajajo na voljo tudi  ob uporabi. Torej, v primeru da boste imeli kakršnakoli vprašanja v zvezi z uporabo naprave, lahko pokličete ali napišete elektronsko sporočilo, in vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. Če naletite na težavo, se servis opravi hitro in strokovno.

Take ponudnike danes lahko najdete kar z udobja svojega doma. Eden izmed njih je podjetje Anderwald, katere prav tako najdete na spletu.

fotokopirni stroji

Servis

Vsi poznamo nelagodje, ko vam tak pripomoček enostavno ne deluje ali ne deluje pravilno. V takem primeru, je najbolj priporočljivo poklicati strokovnjaka, saj če se dela lotimo sami, lahko stvar še poslabšamo. Tako si lahko naberete še večji strošek, kot bi stalo samo popravilo. Storitev servisa danes lahko naročite že kar preko spleta.

V primeru, da stroj preneha delovati v podjetju, nanj nalepite obvestilo.