pon. Maj 27th, 2024

Pedikura je nega nog, pri kateremu se nego prilagodi, glede na trenutno stanje. Ker le-te nosijo celo našo težo in smo večino časa obuti (in ne bosi, kot so bili včasih), se  zaradi večjih obremenitev in pogosto neprimerne obutve pojavijo različne težave, kot so: kurja očesa, otiščanci, vraščeni nohti, zadebeljena koža ipd. Medicinska pedikura na domu je prilagojena starejšim, ki so zaradi bolezni ali drugih težav nemobilni in imajo vseeno težave s podplati, ki so pri tej starostni skupini še posebej pogoste (npr. sladkorni bolniki, ljudje s težavami z ožiljem ipd.).

Pediker na domu vam nudi redno nego in sanacijo stopal, saj izvede medicinsko pedikuro in ne klasične. Medicinska pedikura na domu zajema sanacijo globjih ragad (kožnih razpok) na podplatih, sanacijo vraščenih nohtov, odstranjevanje globokih kurjih očes in otiščancev, odstranjevanje trde kože in glivic ter morebitno oskrbo žuljev. Z masažo pa lajša tudi težave zaradi utrujenih spodnjih okončin.

S tem preprečujemo in saniramo morebitno problematiko stopal, kot so: bolezni nohtov, atletsko stopalo, zadebelitev nohtne plošče, razne deformacije in poškodbe, osvoboditev stopal od pritiskov in preizkus občutljivosti nog v primeru živčnih motenj.

medicinska pedikura na domu2

Potek  storitve

Medicinska pedikura na domu se začne z ustreznim svetovanjem, saj se najprej pregleda stanje nog. Po želji oziroma potrebi se lahko kombinira tudi s klasično pedikuro, kjer gre bolj za razvajanje stopal. Lahko se odločite za razvajanje ali pa za reševanje nastalih težav, ki povzročajo težave v prstih, podplatih in nohtih na nogi (npr. neprimerna obutev), v vsakem primeru pa bodo po storitvi vaše noge sproščene, bolj sveže in urejene.

Če strnemo, storitev vključuje: sproščanje in namakanje v topli in dišeči kopeli, pregled stopal in postavitev diagnoze; čiščenje in dezinfekcijo; oblikovanje, brušenje in čiščenje nohtov; odstranjevanje odmrle in zadebeljene kože; odpravljanje težav kot so otiščanci in kurja očesa ter hidriranje podplatov. Na koncu pa se lahko še pogovorimo o tem, katera obutev je za vas najbolj primerna, kako negovati kožo in katere kreme uporabljati.

medicinska pedikura na domu3

Pediker na domu – so kakšne prednosti?

V starosti, ko je gibljivost omejena je nega podplatov pogosto zanemarjena, saj je spodnje okončine težje doseči, pa tudi vid ni več optimalen. Zato je lažje, če za to skrbi usposobljen strokovnjak, mi pa si privoščimo malo razvajanja in samo uživamo.

Marsikomu novo, neznano okolje povzroča stres in se v njem težko sprosti, zato je obisk na vašem domu definitivno boljša izbira, ki bo pripomogla k bolj sproščenem in prijetnemu vzdušju. Ker se opravlja doma, je primerna tudi  za tiste starejše, ki se težje gibljejo ali pa niso mobilni, hkrati pa lahko glede na vaš čas določite termin, ki vam najbolj ustreza in s tem ne izgubite časa na cesti, preostali prosti čas, pa namenite za vam ljube aktivnosti.

Medicinska pedikura na domu traja dlje od klasične storitve in se osredotoča na zdravljenje stopal, nudi svetovanje in pomoč pri negi, hkrati pa preprečuje nastanek bolj resnih težav. Ker deluje kot preventiva se hitreje opazi morebitne nevarne spremembe (npr. sum na kožnega raka) in se uporabnika usmeri na zdravniško obravnavo.

Medicinska pedikura na domu se priporoča vsaj enkrat na mesec, da se zdravje stopal lahko ohranja oziroma ne pride do kakšnih večjih in bolj bolečih težav. Če se vam zdi to prepogosto, pa je priporočljivo, da jo naredite vsaj v prehodnih obdobjih (iz poletja v jesen, iz zime v pomlad), da se noge hitreje privadijo na nove razmere ter seveda pred vsakim dopustom, da bo dopust še bolj sproščen in brez težav. V vsakem primeru, pa je priporočljivo upoštevati nasvete o primerni  redni negi in obutvi za naša stopala.