sob. Jul 20th, 2024

Brezžične avdio naprave vam omogočajo, da predvajate glasbo iz svojega telefona, tablice ali računalnika brez žice in ne glede na to, kje se nahajate. Za razliko do statične audio naprave vam prenosni zvočniki nudijo večjo glasnost in boljšo kakovost tonov, številni se lahko kosajo tudi s klasičnimi Hi-Fi sistemi. Trenutno je na trgu na voljo široka ponudba, tako v kakovosti kot v obliki in velikosti, številni med njimi pa so tudi že povezljivi s pametnimi asistenti, ki omogočajo glasovno upravljanje in upravljanje vašega doma. V nadaljevanju poglejte, kateri so ta hip najboljši prenosni bluetooth zvočniki po izboru strokovnjakov.

Kakšni so najboljši prenosni bluetooth zvočniki?

Pri določanju kakovosti je potrebno zadostiti kar nekaj zahtevam. Prva je zagotovo kakovost tonov, ki jih je naprava zmožna ustvariti ob različnih pogojih. Druga je zmogljivost baterije, ki vam omogoča uporabo tudi do več ur skupaj. Pomembna je tudi enostavna povezljivost preko brezžičnega signala in nemoteno delovanje, velikost in oblika naprave, pa tudi vodoodpornost in možnost glasovnega upravljanja. Ko se odločate za napravo, je dobro vedeti, za kaj jo boste uporabljali. Če ga boste potrebovali le za predvajanje glasbe, bo tudi osnovni model dovolj, če pa ga želite uporabljati ob bazenu ali kot hišnega pomočnika, pa glejte za naprednimi modeli, odpornimi na vodo in prah ter z možnostjo glasovnega upravljanja.

bluetooth1.1

  1. Sonos Roam prenosni zvočniki

Sonos Roam trenutno veljajo kot najboljši prenosni bluetooth zvočniki, ki jih lahko dobite na trgu. Slovijo po izjemni avdio zmogljivosti, robustnim dizajnom, odličnimi povezljivostnimi funkcijami in pametnim nadzorom doma. Zmogljivost z nizkimi toni je idealna za uporabo na prostem, saj je dovolj močna, da preseže tudi hrup vetra. Njegovi pomanjkljivosti sta življenjska doba baterije ter teža, ki je nekoliko večja kot pri konkurenčnih napravah.

  1. JBL Flip 6

JBL Flip 6 je odlična naprava, ki se drži osnov in jih izpopolnjuje do potankosti. Z modernim dizajnom in lahko zasnovo je odlična izbira za glasbene navdušence, ki si želijo svoje najljubše komade poslušati v kakovostni izvedbi. Robustnega, vendar prepoznavnega izgleda v številnih barvnih različicah, je izjemno enostaven za uporabo in je združljiv z drugimi JBL napravami. Tudi baterija zdrži pohvalno dolgo (do 12 ur), povrhu vsega pa je še vodoodporen, tako da je odličen za zabave ob bazenu ali na plaži.

  1. Bose Home Portable Speaker

Bose ima že vrsto let velik sloves pri izdelavi audio naprav, ki so kakovostni in estetsko dovršeni v enem. Tudi Bose Home Portable Speaker ni izjema. Čudovit minimalističen dizajn, združen z robustnostjo, je pripravljen na zabavo v vsakih vremenskih razmerah. Poleg kakovosti predvajanja audio posnetkov je prednost te naprave tudi povezljivost z domačimi asistenti kot sta Alexa ali Google Assistant.

  1. JBL Charge 5

JBL Charge 5 nam je všeč zato, ker je audio in polnilna naprava v enem, s katerim si lahko med predvajanjem glasbe tudi napolnite vaš telefon. Baterija naprave zagotavlja delovanje do 20 ur z enim polnjenjem, sama naprava pa je odporna na vodo in prah. Njegova pomanjkljivost je popačenje zvoka pri visoki glasnosti, vendar, če morate preseči to glasnost, je verjetno okrog vas tako hrupno, da kakovost zvoka ni na prvem mestu. Na voljo je v številnih barvnih različicah.

  1. Sonos Move

Še ena naprava blagovne znamke Sonos, ki jo lahko označimo kot najboljši prenosni bluetooth zvočniki. V bistvu je kakovost tonov tako dobra, da ga lahko uporabite kot prenosno napravo kot tudi statično napravo za celotni dom. Z dvema kakovostnima gonilnikoma, solidno aplikacijo, ki odklene predvajanje iz več sto brezžičnih virov, možnostjo uporabe v večih prostorih in pametno tehnologijo za uglaševanje, ki prilagaja izhod glede na neposredno okolico, je Sonos Move daleč od povprečne brezžične naprave.