pon. Apr 15th, 2024

Vas pesti vprašanje, kateri pralni stroj kupiti, 2022 je postreglo s kar nekaj kakovostne izbire med različnimi znamkami. Še preden pa izberete naboljšega zase, preverite kaj je potrebno vedeti pred njegovim nakupom.

Informacije kot so: koliko imamo na voljo prostora (dimenzije in način polnjenja), kakšno zmogljivost in velikost aparata potrebujemo, kakšno število vrtljajev želimo, naj bodo informacije o pranju zapisane na zaslonu, želimo varovanje proti izlitju vode, nas moti glasno delovanje, kateri energijski razred izbrati, je čiščenje ohišja, predala, bobna in filtra zahtevno in še bi lahko naštevali, so pomembne pri izbiri določanju, kateri pralni stroj kupiti. 2022 prinaša novosti.

kateri pralni stroj kupiti 2022.1

Zakaj so te stvari pomembne?

Če imate v kopalnici malo prostora, lahko izberete polnjene z zgornje strani in ne s sprednje strani. Zmogljivost je enaka, razlika je edino v tem, da pri tistemu, ki ga napolnimo z zgornje strani lahko dodajamo oblačila tudi med pranjem, ni težav s tesnenjem ter perilo se lažje vstavlja in jemlje ven. Res pa je, da nanj ne moremo ničesar postaviti in nimamo vpogleda v to, kaj se v bobnu dogaja.

Vrtljaji pri ožemanju so običajno nekje med 600 in 2000 vrtljajev na minuto, odvisno od cenovnega razreda, višji kot so, hitreje bo perilo suho. Zmogljivost pranja nam pove koliko perila je sposoben oprati v navedenem energetskem razredu, običajno se gibljejo med 5 kg do 9 kg, priporoča pa se, da je zmogljivost čim večja. Če v prostoru ni možnost za talno odtekanje vode je pametno, da ima izbran aparat popolno varovanje proti izlitju vode – AQUA STOP. Proizvajalca SIEMENS in BOSCH pa na AQUA STOP nudita doživljenjsko garancijo proti izlitju. Vse našteto in še več je pomembno pri izbiri kateri pralni stroj kupiti. 2022 predstavlja kar nekaj novosti.

pralni stroji

Kateri pralni stroj kupiti?

Ob množici ponudbe in različnih podatkov, se je težko odločiti kateri pralni stroj kupiti. 2022 nam kljub različnim dogajanjem po svetu, še vedno ponuja različne možnosti. Izbira primernega je precej individualna, saj so naše potrebe po hitrosti in količini opranega perila precej različne. Najbolj pogosto so omenjene znamke Bosch, Siemens, Beko, Electrolux, LG in Samsung.

Glede na ceno in zadovoljstvo strank je je izkazal Bosch WAB28222 serije 2 FL, energijskega razreda A+++. Najbolj hvalijo njegovo dobro razmerje med porabo in delom, tihi motor, ter možnost varčevanja z vodo.

Pri znamki Simens je zmagovalec glede na ceno in oceno strank Siemens iQ100 WM14B222 iSensoric, ki naredi kar 1400 vrtljajev na minuto. Ima široko paleto programov, dobro porabo, hitro centrifugo in glede na kvalitete, ki jih ima ni predrag.

Pri znamki Electorlux je veliko različnih možnosti kateri pralni stoj kupiti. 2022 je zmagovalec Electrolux-EFLS627U, ki nudi veliko garancije na dele, motor in cevi, je zelo energetsko učinkovit in omogoča tudi povezavo preko WI-FI. Mogoče je slaba lastnost to, da ima precej visoko ceno.

Samsung WW10M86DQOA ima funkcijo hitrega sušenja in dodajanja oblačil kar med pranjem, saj ima spredaj na bobnu vgrajen poseben predal. Je energetsko učinkovit (A+++) in ima možnost hitrega programa (2kg očisti v 15 minutah).