čet. Jun 20th, 2024

Pomlad je pravi čas za nakup novega vozila. Če si jih že ogledujete na spletu, potem ste verjetno že ugotovili, da je slovenski prodajni trg dokaj majhen in morda tu ne boste uspeli najti ravno takšnega vozila, ki si ga želite. Verjetno to še posebej velja za nakup kombiniranih vozil.

V primeru, da iščete prav takšno vrsto vozila, a ga ne najdete v Sloveniji, bo morda potrebno razmisliti o nakupu iz tujine. Vendar vam ne bo potrebno znanje tujih jezikov, saj imate pri nas na voljo posrednike, ki na strokoven način opravijo uvoz kombijev iz tujine in uredijo vse potrebno, vi pa samo plačate in počakate, da vam vozilo dostavijo.

Seveda pa se lahko zgodi, da boste potrebovali dokumentacijo v tujem jeziku, na primer angleškem, zato je priporočljivo, da se obrnete na strokovnjake, ki vam bodo pri tem znali pomagati. Izberite ponudnika prevajalskih storitev, ki vam bo prevajanje angleščine v slovenščino opravil hitro in ugodno.

uvoz vozil iz tujine

Ali potrebujete uvoz kombijev iz tujih evropskih držav?

Slaba stran naročanja rabljenih avtomobilov, ki si jih ne morete pred nakupom ogledati v živo, je seveda ta, da ne morete direktno preveriti dejanskega stanja takšnega avtomobila. Izkušeni posredniki vam tu lahko priskočijo na pomoč, saj vam bodo celoten postopek, ki vključuje nakup in uvoz kombijev, opravili od začetka do konca, kar pomeni od naročila do dostave vozila.

Na spletni strani vtipkate želene kriterije, ki naj bi jih izpolnjevalo vaše idealno vozilo, posrednik pa vam bo uredil vse potrebno za tehnični pregled in preostalo potrebno dokumentacijo. Ob tem lahko izkoristite tudi možnost ugodnega avtomobilskega zavarovanja.

uvoz kombijov iz tujine.

Kako natančno lahko določite iskalne kriterije za uvoz kombijev?

Tako kot to velja za iskanje vsakega rabljenega vozila, je tudi pri iskanju rabljenega kombija podobno, saj imate verjetno že izbrano želeno avtomobilsko znamko oziroma model. Pri iskanju je razumljivo cena ena od prvih stvari, ki jo imamo že vsaj približno določeno, ob tem pa imamo morda v mislih še prevožene kilometre in letnik vozila.

V spletni obrazec lahko vtipkate tudi želeno barvo, če se vam model ali znamka morda ne zdita tako zelo pomembna. Tako boste glede na vaš iskalni niz dobili zadetke, ki bodo najbližji vašim izbranim kriterijem. Če niste ravno prepričani glede tega, kakšno vozilo potrebujete, se posvetujte z izkušenimi prodajalci, ki vam bodo znali pomagati in poskrbeli za kakovosten in strokoven uvoz kombijev iz tujih držav.

uvoz avtomobilov1

Kako natančno poteka celoten postopek?

Ko vtipkate želene kriterije, vam posrednik poišče vsaj tri primerna in ustrezno ohranjena vozila. Za uvoz kombijev velja, da je možen iz bližnjih evropskih držav, kot sta na primer Avstrija in Italija, zelo priljubljen pa je tudi uvoz kombijev iz bolj oddaljenih držav, npr. iz Belgije ali Nemčije.

Če ste že sami uspeli v tujini najti želeno vozilo, lahko posrednika tudi obvestite o tem in mu pošljete svoj izbor vozila. Pomagali vam bodo pri preverjanju ter v celotnem postopku nakupa in urejanja dokumentov, ki ga zahteva uvoz kombijev iz tujih držav. Prejeli boste povsem odkrit opis skupaj z obveznimi fotografijami želenega avtomobila in njegovo zgodovino.

uvoz avtomobilov2

Kakovostno in ugodno prevajanje angleščine

Če se pojavi potreba po prevodu dokumentov v tuji jezik, potem se lahko obrnete na izkušene strokovnjake, ki bodo vsako prevedeno besedilo kakovostno pregledali. Običajno imajo zaposlene naravne govorce, ki poskrbijo, da je vsak prevod ustrezno prilagojen kulturi in značilnostih okolja ciljnega jezika. To velja tudi za prevajanje angleščine, ki še vedno velja za enega najpogosteje prevajanih tujih jezikov.

Zaradi različnih potreb pa prevajalske storitve pogosto ne vključujejo pisnih besedil, saj se lahko zgodi, da potrebujete pomoč pri prevodu v govorni obliki, kot je to največkrat v primeru poslovnih sestankov. V tem primeru bo prevajanje angleščine v slovenščino potekalo v obliki tolmačenja oziroma konsekutivnega tolmačenja.

prevajanje angleščine

Kako je določena cena?

Cene za prevajanje angleščine precej variirajo in je predvsem odvisno od vsakega posameznega izvajalca oziroma ponudnika prevajalskih storitev, kakšno ceno bo postavil. Za prevajanje angleščine se običajno cene začnejo že pri petnajstih evrih za eno avtorsko stran.

Avtorska stran je sicer najpogosteje uporabljana obračunska enota pri opravljanju prevajalskih storitev, in običajno znaša 1.500 znakov brez upoštevanih presledkov. Nekateri izvajalci sicer tudi lahko upoštevajo presledke oziroma si za avtorsko stran izberejo drugačen obseg znakov.

prevajanje angleščine1

Zakaj se najbolj obnese takšen način obračunavanja?

Vendar prav omenjena metoda obračunavanja velja za najboljšo, saj je zelo pogosto prejeto besedilo, ki zahteva prevajanje angleščine, v različnih formatih, kar pomeni, da ni neobičajno, da je v enem dokumentu več različnih vrst in velikosti pisav kot tudi ločil.

Zgodi se lahko tudi, da originalni dokument vsebuje tudi slike, kar pomeni, da je dejansko število avtorskih strani, ki jih je potrebno prevesti, v resnici manjše od skupnega števila vseh strani. Zato je na splošno najbolj razširjen način obračunavanja, kjer za eno avtorsko stran velja, da znaša 1.500 znakov brez presledkov. A ker ima vsak izvajalec pravico in možnost, da uporablja svoj način obračunavanja, se še pred oddajo naročila natančno pozanimajte o tem.