čet. Jun 20th, 2024

Lepotna industrija je dandanes neizprosna tako do žensk kot do moških. V iskanju popolnosti in večne mladosti smo pripravljeni narediti, kupiti in uporabiti marsikaj. Seveda ne obstaja čudežni izdelek, ki bi odstranil gube, preprečil staranje in nas čez noč naredil nekaj let mlajše. Obstajajo pa izdelki, ki ta proces upočasnijo, nastanek marsikatere gube pa tudi preprečijo. Redno čiščenje obraza je prvi korak k negovanemu videzu, potem pa so tu še izdelki, ki čistijo in hkrati hidrirajo kožo ter negovalni izdelki, kot je BB krema, serumi in negovalni izdelki Missha. V nadaljevanju preberite, kako z nekaj preprostimi vsakodnevnimi navadami do lepega in mladostnega videza.

Redna nega in čiščenje obraza sta ključ do mladostnega videza

Redno čiščenje obraza je prvi korak k mladostnemu in urejenemu videzu. Čiščenje obraza pa naj ne obsega samo umivanja s hladno vodo, poleg te uporabite tudi namenske izdelke za čiščenje in piling. S tem ne boste odpravili samo umazanije, temveč tudi odstranili odmrle celice in odpravili manjše nepravilnosti. Če čiščenje obraza še ni vaša vsakodnevna jutranja in večerna rutina, je morda zdaj skrajni čas, da to postane. Še posebej, če čez dan uporabljate veliko ličil, ste izpostavljeni soncu ali umazanemu zraku.

izdelki za čiščenje kože

Uporabljajte večnamenske izdelke, npr. ki čistijo in hkrati hidrirajo kožo

Marsikdo meni, da za vrhunsko nego potrebuje celo goro kozmetičnih izdelkov, vendar v resnici temu ni tako. Ko pride do skrbi za videz, je manj velikokrat več, kvaliteta pa pride pred kvantiteto. Za čiščenje obraza uporabljajte izdelke, ki so namenjeni vašemu tipu kože in je ne bodo poškodovali, dodatno zamastili ali izsušili. Še posebej priljubljeni so izdelki “dva v enem”, ki zadostijo različnim potrebam, na primer toniki, ki odstranjujejo umazanijo in hkrati vlažijo ali pa BB krema, ki deluje kot podlaga in negovalni izdelek.

missha kozmetika

Poskusite korejsko kozmetiko, ki je obnorela svet

V azijskih državah, še posebej Koreji, je lep in mladosten videz že od nekdaj pomemben lepotni standard. V želji po ohranjanju naravnega videza, brez pretirane uporabe ličil, se je tudi korejska kozmetika razvijala v smer vračanja k naravi. Na osnovi bogate tradicije, korejske ženske in moški uporabljajo le naravne izdelke in nežne formule, brez uporabe močnih kemikalij, ki bi lahko poškodovale povrhnjico. Tudi zaščita pred močnimi sončnimi žarki igra pomembno vlogo pri ohranjanju porcelanaste polti. In ravno ti korejski kozmetični izdelki so dandanes postali priljubljeni tudi na zahodu, ki vse bolj posnema njihove lepotne rituale in kozmetične izdelke.

Puder naj zamenja lahka BB krema Missha

Eden izmed prvih večjih trendov, ki je iz vzhoda prodrl na zahodni lepotni trg, je BB krema. Gre za izdelek, ki deluje kot negovalni izdelek, obenem pa je tudi lahka podlaga. Kot podlaga BB krema izenači polt, prekrije manjše nepravilnosti in rdečico, kot negovalni izdelek pa vlaži ter ščiti pred staranjem in soncem. Marsikatera BB krema namreč že vsebuje tudi zaščito pred UV žarki.

Ker je korejska kozmetika široko dostopna, lahko na trgu zlahka najdete točno takšen izdelek, ki ustreza vašemu tipu. Tako kot pri ostalih negovalnih izdelkih je tudi BB krema namenjena za mastno, suho, mešano ali zrelo polt. Poleg tega bodite pozorni na sestavine, te naj bodo čimbolj naravne in dermatološko testirane. Če je vaša polt občutljiva, izberite takšno z zaščitnim faktorjem. Morda res ni za pričakovati, da bo BB krema dala enake rezultate kot puder in prekrila večje nepravilnosti, vseeno pa je ravno dovolj, da prekrije manjše nepravilnosti in koži omogoča, da zadiha.

bb krema missha

Uporabljajte čim manj ličil

Seveda smo radi urejeni in izgledamo privlačno, vendar veliko ličil ni vedno dobro za naš obraz. Pod plastjo pudra, senčil in drugih kozmetičnih izdelkov povrhnjica ne diha, v kombinaciji z umazanijo pa se hitro pokažejo kakšni mozoljčki, akne ali razdraženost. Pred spanjem vsa ličila vedno tudi odstranite. V poletnih mesecih in vročini pa se ličilom raje odpovejte, v kolikor morate, nanesite lahke in hranilne izdelke. Glamurozni videz pa raje prihranite za posebne priložnosti.

uporabljajte čim manj ličil

Izogibajte se močnemu soncu

Verjetno ni potrebno posebej razlagati, da z namernim izpostavljanjem soncu ne naredite nič dobrega zase. Kaj hitro boste opazili nastanek sončnih peg, suhe dele in kakšno gubico več, prekomerno izpostavljanje brez ustrezne zaščite pa povzroča tudi tveganje za nastanek melanoma. V kolikor želite ohraniti mladosten videz, se sončnim žarkom čim bolj izogibajte, vsakodnevno pa uporabljajte izdelke z UV zaščitnim faktorjem ter pokrivala, ki zakrijejo čim več glave, vratu in ramen.

uporabljajte čim manj ličil

Uživajte veliko tekočine in zdrave hrane

Negovalni izdelki, redno čiščenje obraza in nega so pomembni za mladostni videz. Enako pomembna pa je tudi hrana, ki jo uživamo. V prvi vrsti je potrebno vsak dan zaužiti dovolj tekočine oz. vode, nekje 2 do 3 litre na dan. Poleg tega je pomembno, da uživamo čim več sveže zelenjave, žitaric in stročnic, izogibajte pa se mastni in predelani hrani, sladicam in gaziranim pijačam. Marsikdo lahko potrdi, da se pogosto uživanje ocvrte hrane ali čokolade pokaže tudi na kakšnem mozoljčku ali dveh.