pon. Apr 15th, 2024

Redna zaposlitev nam mnogokrat ne omogoča uresničitve vseh želja, zato velja razmisliti, kako do dodatnega zaslužka, s katerim bomo lahko hitreje udejanili svoje načrte. Poti, kako priti do dodatnega zaslužka, je seveda več in nekatere so bodisi bolj ali manj uspešne oziroma donosne, velja pa jih preizkusiti in morda katera od njih postane celo naša glavna dejavnost ali celo naša prva služba. Poleg tega moramo v nepredvidljivih časih vselej razmišljati o tem, da lahko izgubimo službo, zato je priročno že imeti na razpolago plan B ali C itd., ki nam bo pomagal prebroditi viharne čase. V nadaljevanju je tako nekaj predlogov, ki jih lahko preizkusite takoj, naše izhodišče pa so lahko že naši hobiji ter drugi interesi. Mnogo priložnostnih del lahko opravljamo tudi kar od doma ter preko računalnika, zato je to še posebej pripravno, ko ne želimo izgubljati časa na poti.

marketing1

Sprehajanje psov in oskrba hišnih ljubljenčkov

Kako do dodatnega zaslužka na področju varstva živali? Lahko postanemo recimo oskrbniki hišnih živali, in sicer imamo dve opciji:
obskrba hišnih ljubimčkov

  • če imamo prostor in smo navdušeni nad različnimi živalmi, zanje lahko vzpostavimo hotel, kadar so lastniki na dopustu in jih ne morejo vzeti s seboj (lahko pa tudi oskrbujemo žival na domu lastnika po dogovoru);
  • ali če prihajamo iz večjega mesta, kjer ima veliko gospodinjstev pse ter zaradi veliko obveznosti premalo časa zanje, mi pa bi jih želeli sprehajati ali kako drugače pomagati pri obogatitvi njihovega življenja, postanemo sprehajalci psov.

Za uradni naziv bomo morali opraviti izpit oziroma usposabljanje glede na Pravilnik o zaščiti hišnih živali ter registrirati dejavnost. Potrdilo velja 5 let. Usposabljanje, ki praviloma traja en dan oziroma 8 ur, trenutno stane v povprečju okoli 90,00 EUR oziroma odvisno od ponudnika, zato spremljajmo razpise tovrstnih usposabljanj.

obskrba hišnih ljubljenčkov

Pisanje člankov

Če smo spretni z besedami in nam slovnica ne dela težav, obenem pa vedoželjni ter radi raziskujemo različne teme, potem je morda pisanje člankov naš odgovor na vprašanje, kako do dodatnega zaslužka. Tudi v tem primeru imamo najmanj dve možnosti:

  • Pričnemo lahko pisati svoj blog na tematike, ki so nam blizu in o katerih vemo veliko, ter pridobimo svoj krog zainteresirane javnosti, ki predstavlja tudi potencialne kupce.
  • Pišemo vsebine za marketinške agencije ali podjetja in njihova družbena omrežja ter spletne strani.

V prvem primeru v svojih tekstih z vključevanjem spletnih povezav do partnerskih strani (ali do lastnih spletnih trgovin, kjer prodajamo svoje produkte), lahko z blogom pričnemo služiti, kadar nam partnerji izplačajo provizijo za kupce, ki so preko našega bloga prišli v njihovo spletno trgovino. Gre za tako imenovani affiliate marketing in registrirati se bomo morali kot pravna oseba (d.o.o.) oziroma kot samostojni podjetnik. Vpeljemo lahko tudi posebno vsebino, za katero računamo bralcem in na ta način zaslužimo. V drugem primeru pa lahko delujemo na primer pod okriljem lastnega s.p. za različne naročnike in preko raznih platform. Nekaj truda bomo morali vložiti v iskanje naročnikov, vendar so nam pri tem v pomoč ravno platforme, kot je recimo Fiverr in podobne.

pisanje člankov2

Kako priti do dodatnega zaslužka z anketami?

Obstaja še nekaj nadvse preprostih načinov, kako do dodatnega zaslužka, in mednje se uvršča tudi izpolnjevanje anket. Gre za kratke ankete pretežno tujih podjetij, ki vsako izpolnjeno nagradijo z določenim zneskom. Praviloma gre za precej nizke vsote, toda več jih opravimo, večji bo naš zaslužek. Na za to namenjenih platformah se registriramo in preverimo pogoje izplačila. Večkrat se denimo za izplačilo uporablja PayPal, kjer se bomo morali ravno tako registrirati, ali pa bo izplačilo v dolarjih, zato preverimo, če nam tovrstni pogoji ustrezajo. Poiščimo tiste ponudnike, ki delujejo tudi na evropskem območju, da bomo lažje prejeli izplačilo brez dodatnih ovir.

pisanje člankov .