pon. Maj 27th, 2024

Pravijo, da se v vrhu lestvice najbolj stresnih dogodkov v življenju nahaja nakup nepremičnine. Vsi, ki ste se kadarkoli srečali z nakupom stanovanja, gradnjo hiše ali renovacijo doma, veste, o čem govorimo. Kaj pa nakup avta? Morda ga ne najdemo med najbolj stresnimi dogodki, a glede na to, koliko veselja prinese ljudem, ki imajo tovrstno strast ali glede na to, kako vse bolj nepogrešljiv postaja v našem vsakdanjiku, se bi verjetno strinjal, da tudi nakup jeklenega konjička ne mine povsem brez skrbi ter bolj ali manj pozitivnega vznemirjenja.

V skupnosti narociavto.si se združujejo ljubitelji avtov ter strokovnjaki za izbiro in nakup iz tujine. Pri preverjenih prodajalcih iz tujine najdejo ponudbo, opravijo skrben pregled, naredijo izbor ter zaključijo s popolnoma  transparentnim nakupom točno takšnega avta, kot si ga želiš. Še celo uvoz luksuznih vozil je na ta način povsem enostaven, odkrit in brezskrben.

Si našel svoj sanjski avto na kašnem tujem portalu in ne veš, kakšen je postopek, da postane tvoj? V nadaljevanju podajamo odgovore na najbolj pogosta vprašanja in rešitve za različne dileme.

   uvoz avtomobilov 

Obišči spletno stran in enostavno opravi izračun dajatev pri uvozu avtomobila

Zelo enostavno si lahko izračunaš, kakšni so stroški davkov in ostalih stroškov storitve. Uporabi DMV kalkulator za izračun dajatev pri uvozu avtomobila in pridobi predvideno končno ceno na podlagi objavljene prodajne cene na spletni strani, nato pa vse ostalo, od pogajanja za ceno do registracije prepusti ekipi strokovnjakov.

DMV kalkulator za izračun dajatev pri uvozu avtomobila vključuje objavljeno prodajno ceno, vse davke, homologacijo, transport in pripadajoče storitve do registracije v Sloveniji. Najbolj natančen izračun dajatev pri uvozu avtomobila boš dobil za ponudbo nemških prodajalcev, kjer je najbolj natančno predviden tudi strošek prevoza glede na oddaljenost kraja ponudnika. Zaradi morebitnih odstopanj za natančen izračun dajatev pri uvozu avtomobila izpolni obrazec na spletni strani ali kontaktiraj ekipo strokovnjakov.

Za lažje razumevanje naj pojasnimo, da davek na motorna vozila sestavljajo obveznosti v povezavi z izpustom CO2 in emisijskim standardom EURO, oboje pa je odvisno od vrste goriva, ki se uporablja za motorni pogon. Pomembno je še, da se za rabljena prevozna sredstva plača davek v predpisanem odstotku, ki je določen na podlagi starosti.

uvoz avtomobilov 2

Uvoz luksuznih vozil v družbi strokovnjakov in navdušencev

Zakaj bi sklepal kompromis pri nakupu svojega naslednjega jeklenega konjička, če lahko kupiš prav tistega, o katerem sanjaš že leta. Uvoz luksuznih vozil še nikoli ni bil tako enostaven in transparenten, saj je ob tebi ekipa entuziastov, ki bo poskrbela za prav vse. Poslanstvo blagovne znamke je kakovostna storitev, od izbire in pregleda do nakupa in prevzema, ter izjemna uporabniška izkušnja v procesu pred, med in po nakupu. Vizija skupnosti je ohranjanje strasti do avto sveta in uresničevanje avto sanj. Kaj je eksotično ali prestižno, je sicer zelo relativno, a če boš z nakupom povečal raven dopamina in si izpolnil sanje, brez dvoma govorimo o luksuzu.

Če spremljaš situacijo v industriji, predvsem po pandemiji, ti je verjetno znano, da je bila podvržena velikim izzivom. Ponudba prevoznih sredstev, predvsem novih, je že nekaj let močno okrnjena, cene rabljenih pa so se občutno povečale. Zato je nakup morebiti še nekoliko bolj tvegan kot je bil, nepoštenih praks uvoza in prodaje ne manjka, nekorektnih dobičkarjev pa tudi ne. Previdnost ni odveč in le z ekipo, ki zagotavlja največjo možno mero transparentnosti pri svojem delu, se bo uvoz luksuznih vozil zaključil z zadovoljnimi kupci in obojestranskim veseljem.

uvoz luksuznih avtomobilov1

Kaj so ključne kompetence vrhunske ekipe, ki ti bo poiskala in pripeljala tvoj sanjski avto?

  • Iskrena strast do dejavnosti in nedvoumna zavezanost kakovosti. Za kupca izbiramo kot bi izbirali zase.
  • Imamo dolgoletne izkušnje, ljubitelji in strokovnjaki iz avto sveta nam priznavajo zanesljivost in strokovnost.
  • Razumemo nakup in uvoz luksuznih vozil iz tujine – tako kompleksnost postopka kot morebitni pojav težav in dodatnih izzivov.
  • Pravočasno prepoznamo morebitna tveganja in pred njimi zaščitimo kupce, uspešno obvladamo vse primere, tako enostavne kot tiste bolj zapletene.
  • Nepričakovane situacije nas ne presenetijo, smo fleksibilni ter v vsakem trenutku odreagiramo hitro in usmerjeno k cilju.

uvoz avtomobilov 4

Kako torej do življenja s sanjskim jeklenim konjičkom?

  • Na tujih spletnih portalih poišči svoj izbor, če ne najdeš izbranih favoritov, ti izbor po vaših željah pripravimo mi. Podrobnosti izbranega avta preverimo s prodajalcem in se v tvojem imenu pogajamo za ceno.
  • Na tebi je, da se nato odločiš za pravega, vse ostalo, kar se tiče transporta, uredimo mi.
  • Ravno tako zate uredimo homologacijo, zastopanje pred FURS in plačilo davka. Predhodno obišči spletno stran, z DMV kalkulatorjem opravi izračun dajatev pri uvozu avtomobila in na ta način oceni dodatne stroške v povezavi z nakupom.
  • Ko je uvoz luksuznih vozil zaključen in še preden se usedeš v svoj novi sanjski avto, smo na voljo za izbiro najboljšega zavarovanja, podaljšanje tovarniške garancije in registracijo.

Še preden se odpelješ, pa te povabimo, da postaneš aktivni član skupnosti narociavto.si, spremljaš novosti in trende, se srečuješ na dogodkih in izmenjuješ svoje izkušnje s podobno mislečimi entuziasti ter enostavno uživaš v življenju.

izračun dmv