čet. Jun 20th, 2024

Vsi ljubitelji tehnologije, ki redno spremljate svet mobilnih naprav, ste zagotovo že videli ta dvoboj, ki se odvija med dvema znanima in ob enem vodilnima blagovnima znamkama na svetu. Govorimo seveda o razvpitem novem modelu https://www.a1.si/telefoni/samsung-galaxy-a54-5g-128gb-zelena, ki ga predstavlja Samsung ter ikonična iPhone 12 Apple naprava.

Ni dvoma, da sta oba sinonim za vrhunsko izkušnjo ter napredne funkcionalnosti. Le vprašanje časa je, kateri bo prevzel obličje. Mi menimo, da je med njima tanka meja, pa vi?

Elegantna iPhone 12 Apple naprava

Omenjen model tehnološkega velikana je ponovno podžgal svoje sledilce in navdušil s svojim elegantnim dizajnom, vrhunskim operacijskim sistemom iOS ter izjemno zmogljivostjo. Na sprednji strani zavarovan z razkošnim Super Retina XDR zaslonom, ki naj bi bil močnejši od kateregakoli zaščitnega stekla in izjemno močnim in najhitrejšim A14 Bionic čipom, vam bo naprava ponudila čisto sodobnost in zmogljivost, ki si jo želite.

Samsung Galaxy A54 2

S čim vas lahko novi iPhone 12 še očara?

Zaslon OLED vam omogoča večji kontrast, neverjetne barvne palete, svetlejšo svetlobo, mračnejšo temo ter visoko resolucijo v vsem, kar gledate. Ekran, ki sega skoraj od roba do roba, vas bo naravnost navdušil. Ob enem boste na zadnji strani našli dve glavni kameri, pri čem vam bo ena nudila širokokotni pogled (do 27 % več svetlobe), druga pa ultra širokokotnega (ponuja zmagovalno perspektivo).

Nikakor pa ne smemo pozabiti prav tako na sprednjo kamero, ki se baha z 12 milijoni slikovnih točk ter funkcijama, kot sta nočni ter »true depth« način. Kaj ponujata?

Funkcija za nočni način vam bo omogočila, avtomatski vžig kamere, ki ob nizki svetlobi ohranja čistost, medtem ko zajame prelepe žive barve. True Depth pa vam ob srednji do nizki svetlobi omogoči analizo različnih izpostavitev in maksimizira podrobnosti na sliki.

iphone 12

iPhone 12 ponuja številne funkcije ter aplikacije

  • Zasebnost na prvem mestu (vse pomembne informacije in vaša identifikacija z obrazom je popolnoma anonimna in ni deljena z nikomer),
  • Dve številki v enem telefonu! S tem vam Apple omogoča, 1 telefon ter 2 različni številki, ki jih ohranjate z dual SIM. Zdaj lahko imate en telefon, združen, kot, zasebni in poslovni.
  • Z Dolby Atmos do zvoka v 3D prostoru.
  • 100 % reciklirane snovi ter turbo polnjenje.

iphone 12. naprabva

Na drugi strani Samsung Galaxy A54

Del bogate družine Galaxy, ki navdušuje s svojo dostopnostjo in vsestranskostjo. S super tekočim delovanjem ter zaslonom AMOLED, ki ga poganja zmogljiv procesor, boste uživali v odlični vizualni izkušnji ter brezhibni uporabniški izkušnji. Samsung Galaxy A54 se izraža s svojo prilagodljivostjo in možnostjo razširitve pomnilnika, kar se nedvomno piše v plus za vse tiste, ki imate navado shranjevati veliko količino slik, aplikacij in videoposnetkov.

Njegova posebnost

Nudi vrhunski stekleni zaključek, ravno navpično linijo postavitvenih kamer ter energične barve, nosi identiteto na brezhibnem ter elegantnem okvirju. Pameten fotoaparat vam ponoči samodejno preklopi na nočni način in vam tako omogoči izjemno kakovost slike.

Sprednja kamera vam omogoča izboljšan selfie, s kar 32 MP kamero, ki odlično deluje tudi pri sončni svetlobi. 6,4 inča ali 16,31 centimetrski FHD+ brezkončni O- zaslon, vam bo ponudil pogled z vidljivostjo na prostem in svilnato gladko hitrost osveževanja, do kar 120 Hz. Ne smemo pozabiti tudi tega, da ponuja dve SIM kartici, kar pomeni, da imate možnost v enem telefonu združiti 2 različni številki.

Zdaj boste lahko ujeli svoje izjemne trenutke z multikamerami in sistemom OIS (optična stabilizacija slike). Vsekakor je dobro vedeti tudi to, da je Samsung Galaxy A54 z IP67 prav tako odporen proti prahu in vodi, kar pomeni, da mu ne more priti do živega. Odlično kajne?

Samsung Galaxy A54 -1

Kako do visokokakovostnih videoposnetkov?

Telefon Samsung Galaxy A54 vam z VDIS, širokim kotom OIS, samodejnim kadriranjem ter samodejnim fokusom, omogoča zelo enostavno snemanje. Zraven slike boste deležni tudi odličnega zvoka, ki bo objel celoten prostor.

Težko bi izbrali, če bi se morali takoj odločiti za enega

Oba telefona imata veliko ponuditi – od odličnih fotoaparatov za zajemanje vrhunskih posnetkov do naprednih varnostnih funkcij in neverjetnih zmogljivosti za igre in večopravilnost. Oba sta zasnovana tako, da izpolnjujeta potrebe različnih uporabnikov, ne glede na njihove preference in zahteve.

In ne glede na to, ali se nagibate k vrhunskemu dizajnu in intuitivnosti iOS-ekosistema ali če si želite vsestranskega in prilagodljivega Android-telefona, vam je glede na iPhone 12 in Samsung Galaxy A54, nedvomno vredno razmisliti.

iphone

Katerega torej izbrati?

Izberite glede na svoj slog. Pri izbiri med iPhone 12 in Samsung Galaxy A54 je pomembno upoštevati tudi vaše individualne preference. iPhone 12 zagotavlja vrhunsko združljivost z Applovim ekosistemom, medtem ko je Samsung Galaxy A54 odprt za prilagajanje in ponuja večjo fleksibilnost pri izbiri aplikacij in dodatne opreme.

Oba telefona sta izjemna izbira in boj med njima je v resnici odvisen od vaših potreb, želja in proračuna. Pretehtajte prednosti in slabosti obeh naprav ter se odločite glede na to, kateri funkcionalnosti in značilnosti so za vas najpomembnejše.

Ob široki ponudbi tako visoke zmogljivosti in vrhunske tehnologije se je včasih resnično težko odločiti za izbiro tistega pravega. Ne glede na to, za katerega se boste na koncu odločili, boste deleži vrhunske izkušnje ter funkcij, ki vam bodo olajšale življenje.