pon. Maj 27th, 2024

Ne glede na to, da smo danes praktično vsi uporabniki računalnikov in precej “pismeni”, kar se same uporabe tiče, pa se običajno v situaciji, ko potrebujemo novega, zatakne. Zelo pomaga, če imamo v takšnem primeru kakšnega znanca ali bližnjega, ki o tehnologiji ve nekaj več kot mi sami. Osnovni uporabniki bomo zelo suvereni glede tega, da bomo ločili med namiznim in prenosnim, pa kaj bi z njim sploh želeli početi, za kaj ga potrebujemo, potem pa se naše znanje počasi že konča. Pogostokrat ne vemo niti, da obstajajo različne linije ter rangi zmogljivosti in kakovosti. Vsi večji proizvajalci, kot so Lenovo, HP in Dell, proizvajajo dve osnovni liniji oziroma dva razreda svoje opreme, in sicer široko-potrošna linija, kamor med drugim spadajo tudi kakšni poceni namizni računalniki, ki pa vprašanje, če se dejansko splačajo, ter poslovna linija.

obnovljeni prenosniki

Kaj je poslovna linija?

Podjetje BBT (https://www.bbt.si/prenosniki) je usmerjeno v prodajo obnovljenih računalnikov izključno poslovne linije. Gre za višji kakovostni in cenovni razred opreme, ki je namenjena zahtevnejšim uporabnikom in uporabnikom v poslovnih okoljih. Osnovna prednost poslovne kvalitete je uporaba kakovostnejših materialov v proizvodnji naprav, kar zagotavlja stabilno in tiho delovanje ter večjo vzdržljivost, odraža pa se skozi bolj prijetno uporabniško izkušnjo ter daljšo življenjsko dobo izdelka. Dejstvo je, da kakovost poslovne linije v primerjavi s široko-potrošno zmanjša možnost okvare za desetkrat in podaljša življenjsko dobo za trikrat. Cena novih izdelkov poslovne linije je v primerjavi z linijo široke potrošnje načeloma višja. Vendar so se v poslovni liniji znašli tudi poceni namizni računalniki.

prenovljeni računalniki 1

Recite ne novemu in izberite obnovljen prenosnik

Živimo v času nepredstavljivih naravnih sprememb na planetu Zemlja in blaznega fenomena potrošništva. Ker smo za eno in drugo v veliki meri odgovorni sami, je skrajni čas, da naredimo nekaj dobrega za okolje in družbo. Kot posameznik lahko naredimo marsikaj, med drugim lahko izberemo rabljen in obnovljen prenosnik namesto novega. Poglejmo si, kakšne so možnosti. Vsi tisti aparati, ki niso novi, so rabljeno blago, to je razumljivo. Rabljeni izdelki, ki se na trgu prodajajo, pa so pred tem obnovljeni ali pa tudi ne. Pri preverjenih prodajalcih ločimo dva tipa obnove, in sicer tehnično obnovljen prenosnik, ki mu zamenjajo vse slabe komponente, izvedejo strogo tehnično testiranje in na ta način zagotovijo tehnično brezhibnost, ter tehnično in vizualno obnovljen prenosnik, pri katerem je poleg tehnične obnove poskrbljeno tudi za vizualne popravke.

prenovljeni računalniki 2

Poceni namizni računalniki, ki se enostavno splačajo

Če vzamemo v obzir očitno dejstvo, da so na račun kakovostnejših materialov in naprednejše tehnologije cene izdelkov poslovne linije na splošno precej višje kot cene izdelkov linije za široko potrošnjo, preseneča podatek, da se v ponudbi obnovljenih naprav poslovne linije znajdejo tudi poceni namizni računalniki najvišje kakovosti, z odličnim delovanjem baterije in zelo dolgo življenjsko dobo. Za primer vzemimo obnovljen prenosnik poslovne linije in primerjajmo ceno. Če tovrsten obnovljen prenosnik primerjamo z novim izdelkom istih karakteristik in mer ekrana, ugotovimo, da pri nakupni odločitvi za rabljen in obnovljen izdelek lahko prihranimo tudi do 70%. Če obnovljen prenosnik poslovne linije primerjamo z izdelkom široke potrošnje istih karakteristik in velikosti ekrana, pa je prihranek lahko tudi do 450 EUR.

Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno

Najboljše, kar je dostopno na trgu, so brez dvoma novi izdelki poslovne kakovosti. Vendar pa je zaradi višje kakovosti posledično višja tudi cena, zato so marsikdaj in marsikateremu uporabniku nedosegljivi. Optimalna izbira, ki predstavlja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, je zato nakup obnovljene opreme poslovne kakovosti. V ponudbi na trgu so uporabnikom, glede na želje in potrebe, na voljo številni poceni namizni računalniki. Glede na ogromno izbiro in število artiklov pa bo vsak lahko našel tudi obnovljen prenosnik, ki mu je pisan na kožo. S pametnim nakupom boste prihranili denar, vendar ne na račun kakovosti.

prenovljeni računalniki

Zakaj je pametni nakup v trgovini BBT najboljša odločitev?

  • Poslovna linija naprav priznanih svetovnih blagovnih znamk predstavlja najvišjo kakovost in zelo dolgo življenjsko dobo v primerjavi s tehničnimi izdelki široke potrošnje.
  • Po nakupu tehnično obnovljenega izdelka je pričakovana življenjska doba delovanja še vsaj štiri do šest let, delovanje pa je stabilno in učinkovito ter zagotavlja izjemno uporabniško izkušnjo.
  • Izdelki so vizualno odlično ohranjeni.
  • V sklopu obnove je vsaka baterija testirana in deluje najmanj 2,5 ure.
  • Z nakupom ne tvegate, v prodajo gre izključno testirana in skrbno pregledana oprema, ki pa jo lahko kljub temu, v primeru, da vam ne odgovarja, v 15 dneh vrnete.
  • V vsakem trenutku je v trgovini na zalogi velika izbira izdelkov: poceni namizni računalniki, prenosniki in dodatna oprema.
  • Serijska garancija izdelkov je 1 leto, z doplačilom je možno podaljšanje na 2 leti.
  • V primeru reklamacije ali okvare kupljenega izdelka je na voljo ugoden in učinkovit ter izredno hitro odziven servis, ki večino težav odpravi v roku 48 ur.
  • Nakup operacijskega sistema Windows ni potreben, saj so poceni namizni računalniki opremljeni z licenčno nalepko, kar pomeni, da si sistem lahko legalno namestite brezplačno, na prenosnikih pa je prednaložena verzija PRO v slovenskem jeziku.

In nenazadnje. Z nakupom rabljene in obnovljene opreme boste prijazni do okolja, pri tem pa boste še prihranili.