čet. Jun 20th, 2024

Ocenili smo dva modela pametnih telefonov: Xiaomi Redmi Note 12 in iPhone 12 128gb. Oba predstavljata vrhunska pametna telefona srednjega razreda, vsak s svojimi edinstvenimi prednostmi. Funkcionalen Xiaomi Redmi Note 12 najbolj izstopa s svojim velikim zaslonom, izjemno kamero in zmogljivo baterijo, medtem ko iPhone 13 128gb https://www.a1.si/telefoni/iphone-13-128gb ponuja hitro in brezhibno zmogljivost, osupljiv zaslon in kakovost izdelave. Oba modela sta odlična pametna telefona srednjega razreda, ki za svojo ceno ponujata veliko. S pravo kombinacijo elegantnega dizajna, zmogljive opreme, impresivnega zaslona in zmogljive kamere sta napravi, ki bo zadovoljita potrebe širokega spektra uporabnikov. Še največja razlika med njima je v operacijskem sistemu – en bo bližje Android, drugi pa iOS uporabnikom.

Iphone 13 128gb

iPhone 13 128gb, eleganten, zanesljiv in zmogljiv

iPhone 12 128gb je odlična izbira za tiste, ki iščejo zmogljiv, eleganten in zanesljiv pametni telefon. Z impresivnim zaslonom, hitrim procesorjem in vrhunsko kamero je ta naprava kos vsem izzivom in potrebam sodobnega uporabnika. iPhone 13 128gb ohranja eleganten in prepoznaven dizajn z manjšimi izboljšavami, ki spominjajo na pretekli model. Ne samo, da je prijeten na pogled, odlično se poda tudi v roko. Opremljen je z iOS 15 operacijskim sistemom.

Zakaj je tako poseben?

Pohvali se lahko z 6,1-palčnim Super Retina XDR zaslonom, ki je kar 28 % svetlejši od predhodnika. Izjemno kontrastno razmerje in živahne barve še izboljšujejo izkušnjo gledanja videoposnetkov, igranja iger in uporabe aplikacij. iPhone 13 128gb poganja A15 Bionic čip, ki je eden najhitrejših procesorjev, obenem pa energijsko učinkovit. Z običajno uporabo telefon zdrži cel dan brez potrebe po vmesnem polnjenju. Poleg tega je opremljen z možnostjo hitrega polnjenja in brezžičnim polnjenjem preko MagSafe tehnologije.

Iphone 13 128gb 4

Napredna kamera

iPhone 13 128gb ima dve glavni kameri. To pomeni, da boste vsak trenutek lahko ujeli v čudovito sliko. 12 MP širokokotna in 12 MP ultraširokokotna leča omogočata zajem ostrih in podrobnih fotografij tudi v slabših ali temnejših svetlobnih pogojih. Kamera zajame kar 47 % več svetlobe, novi senzor stabilizacije optične slike pa zagotavlja čiste in jasne slike, tudi ob manjših premikih. Navdušili vas bodo tudi posnetki v 4K HDR kakovosti. Apple iPhone 13 128 GB je odlična izbira za tiste, ki želijo kakovosten pametni telefon z dovolj prostora za shranjevanje po dostopni ceni.

V 5 barvnih različicah

Pametni telefon iPhone 13 128gb ponuja odlično razmerje med ceno in kakovostjo ter je primeren za širok spekter uporabnikov. Poleg klasične črne je na voljo še v trendovski roza, modri, beli in rdeči barvi. Keramično steklo, iz katerega je narejen, je odporno in močno, s prostornim notranjim pomnilnikom pa boste imeli dovolj prostora za shranjevanje vseh svojih fotografij, posnetkov in aplikacij.

Funkcionalen Xiaomi Redmi Note 12

Ta pametni telefon kitajskega proizvajalca na novo postavlja standarde za pametne telefone srednjega razreda. Združuje impresivne specifikacije, eleganten dizajn in cenovno dostopnost, zaradi česar je ena najboljših izbir v svojem cenovnem razredu. Telefon sledi modernim trendom z minimalističnim in elegantnim oblikovanjem. Steklena sprednja in plastična zadnja stran telefona zagotavljata trdnost in lahkotnost, kljub plastiki pa telefon izgleda kakovostno in prefinjeno. Opremljen je z operacijskim sistemom Android 12.

Xiaomi Redmi Note 12 (1)

Zaslon, ki vas bo navdušil

Xiaomi Redmi Note 12 se lahko pohvali z impresivnim in privlačnim 6,5-palčnim AMOLED zaslonom, ki ponuja ločljivost Full HD+ (2400 x 1080 slikovnih pik). Zaslon je svetel, barve živahne, slike pa jasne in žive. To je še posebej pomembno za najboljšo uporabniško izkušnjo pri gledanju videoposnetkov, igranju iger ali brskanju po spletu. Ena od ključnih prednosti zaslona je tudi visoka stopnja osveževanja, ki zagotavlja gladko in nemoteno izkušnjo med uporabo.

4 kamere za najboljše fotografije

Dandanes je pri izbiri pametnega telefona kamera ena izmed odločilnih dejavnikov nakupa. In Xiaomi Redmi Note 12 pri tem ne zaostaja. Opremljen je z glavno 48 MP kamero, ki zajema podrobne in jasne fotografije v različnih svetlobnih pogojih. Poleg glavne kamere ima še 8 MP ultraširokokotna kamera in 2 MP makro kamero, ki omogoča večjo prilagodljivost pri fotografiranju. Sprednja kamera ima 13 MP in je odlična za jasne fotografije in videoklice.

Iphone 13 128gb 1

Zmogljivost procesorja in baterije

Xiaomi Redmi Note 12 je zasnovan na vrhunskem 6nm procesu, nudi gladko in izboljšano delovanje z zmogljivim 6nm Snapdragon 685, ki je kos večini nalog. Na voljo je v različnih konfiguracijah pomnilnika, dodatni prostor pa je mogoče pridobiti s pomočjo microSD kartice. Pametni telefon se ponaša z 5000 mAh baterijo, ki ima izjemno dolgo življenjsko dobo 1,35 dni, tudi ob intenzivnejši uporabi. To zadostuje za do 31 ur klicev, 9 ur igranja mobilnih iger ali do 21 ur gledanja video vsebin. Poleg tega je opremljen s 33W hitrim polnjenjem baterije.

Android ali iOS?

iOS in Android sta vodilna operacijska sistema za pametne telefone, vsak s svojimi prednostmi. iOS je znan po svoji intuitivni uporabi, gladkem delovanju in tesni integraciji s strojno opremo. Ponuja vrhunsko varnost, hitre posodobitve in enostavno sinhronizacijo z drugimi napravami te znamke. Android, ki ga uporablja več proizvajalcev, ponuja večjo prilagodljivost in širšo izbiro naprav. Omogoča obsežne možnosti prilagoditve in dostop do širšega nabora aplikacij. Izbira med njima je odvisna od osebnih preferenc glede prilagodljivosti, ekosistema in uporabniške izkušnje.