čet. Jun 20th, 2024

Ste se že odločili, kje boste silvestrovali? Če še nimate načrtov, imamo za vas nekaj zanimivih idej. Ne glede na to, ali nameravate silvestrovati doma ali v tujini, v bolj priljubljenih ali tistih malo manj znanih destinacijah, vam jih nekaj predlagamo v nadaljevanju.

Če ste trdno odločeni, da ostanete v Sloveniji, a še vedno ne veste, kam za novo leto 2022, se lahko odločite za različne pakete, ki ponujajo širok spekter ponudbe. Lahko se odpravite na klasična silvestrovanja z organiziranimi prireditvami na prostem, ali pa se odločite, da boste najdaljšo noč v letu preživeli v zdravilišču, planinski koči, ali nekje daleč stran v toplih krajih. Izbira je vaša.

Sprostite se v termalnem zdravilišču

Ni boljšega načina za vstop v novo leto, kot to, da vanj zakorakate sproščeni, osveženi in popolnoma prebujeni. Preživite zadnji dan starega leta in prvih nekaj dni in noči novega v Termah Dobrna, kjer se boste lahko zjutraj prebudili v bližini gozda in se nadihali svežega zimskega zraka. Uživali boste lahko v osvežujoči termalni vodi, se sprehajali po gozdnih poteh in uživali v energijskem parku.

Zjutraj boste lahko zaužili zdrav zajtrk iz biološko pridelanih sestavin, medtem ko se boste lahko zvečer prepustili uživanju v domačih jedeh in izbranih slovenskih vinih. Po praznovanju in nazdravljanju pa se boste lahko sprostili masaži, savni in negi obraza in telesa.

termalna sprostitev1

Preživite zimsko idilo v planinski koči

Morda bi raje s prijatelji ali družino najeli kočo in z njimi preživeli silvestrski večer. Lahko pa jo najamete za nekaj dni, da boste lahko po nori noči dovolj dobro okrevali. Tako vam ne bo treba skrbeti, če boste preglasni. Večinoma se koče nahajajo bolj stran od civilizacije in prenaseljenih mest, zato so idealna izbira za vse, ki bi se radi na polno zabavali. Seveda pa je to odlična ideja tudi za vse zaljubljence, ki bi radi uživali v dvoje.

Za popolno uživanje lahko za novo leto najamete kočo, ki vam ponuja tudi džakuzi ali savno. Ne le da se boste tako še posebej dobro ogreli v hladnih zimskih dneh, temveč se boste lahko tudi krasno zabavali, če ste v večji družbi. Vsekakor so koče najbolj primerne za vse tiste, ki se radi zabavajo na polno, po drugi strani pa tudi za tiste, ki si želijo preživeti umirjen in sproščen oddih v naravi.

zimska idila v koči

Skok na morje in sončne malteške plaže

Če še nikoli niste preživeli zimskih počitnic v toplejših krajih, je zdaj pravi čas, da to storite. Lahko se odpravite na Malto, kjer boste poleg brezmejne modrine Sredozemskega morja lahko občudovali skrivnostne pečine Dingli in uživali ob okusni lokalni morski hrani. Maltežani so znani po svoji gostoljubnosti, ki je boste kot turist zagotovo deležni.

Sprehajate se lahko po ulicah glavnega mesta La Valetta, raziskujete mediteransko pristanišče Marsaxlokk in preživite krasne sončne dneve v starodavni prestolnici Mdine. Za silvestrovo boste lahko plesali v nočnem klubu, ali pa se udeležili velikega ognjemeta, ki vas bo popolnoma očaral.

novo leto na morju

Obiščite Božička na Laponskem

Če še vedno ugotavljate, kam za novo leto 2022, ste pomislili, da bi obiskali Božičkovo domovanje na Laponskem? Z direktno letalsko povezavo iz Ljubljane boste pristali v finskem mestu Rovaniemi, kjer se boste lahko odpravili na obisk Božičkove vasi po goro Korvatunturi.

Med drugim boste lahko uživali v ogledu čarobnega severnega sija in si ogledali polarni muzej Arktikum. Lahko se boste peljali z motornimi sanmi, za vse ljubitelje divjih in nepredvidljivih voženj pa bo morda bolj vznemirljiva vožnja z jelenjimi sanmi ali pa s pasjo vprego. Na račun bodo prišli vsi ljubitelji živali, saj boste imeli možnost ogleda tamkajšnjega živalskega vrta, kjer boste lahko videli jelene, snežne sove, polarnega medveda, losa in sivega volka. Izkoristite lahko priložnost za izlete v neokrnjeni naravi in vožnji skozi prečudovito zasneženo pokrajino.

obiščite božička