sre. Jun 19th, 2024

Kadar iščemo najbolj ugoden cenik PVC oken ter poudnika, ki nam bo dostavil in montiral kakovostne izdelke, moramo poznati sestavo posamičnega stroška, da bomo lažje razumeli širšo sliko. Govorimo lahko o štirih sklopih spremenljivk, in sicer:

  • kakovost materialov,
  • dodatki,
  • storitve, povezane s samo vgradnjo,
  • in različni popusti.

Glede na kompleksnost in obsežnost posameznih sklopov se lahko odločimo za cenejše in dražje variante, seveda tudi ustrezno glede na našo situacijo, saj je v nekaterih stavbah bolj smiselno izvesti določeno vgradnjo, drugod pa je bolj smiselna drugačna rešitev. Preverite tukaj: https://www.okna-vranesic.si/okna/cenik-pvc-oken

pvc okna (2)

Kakovost materialov

Odločimo se lahko za dvoslojno ali troslojno zasteklitev, kot tudi za različne vgradne globine (od 70 do 93 mm) ter število komor (med 4 do 7) in druge lastnosti, ki bodo vplivale na višino stroškov.

pvc okna1 (2)

Dodatki

Kakršni koli dodatni elementi, kot so rolete, police, ključavnice, ornamenti in tako dalje, bodo vplivali na cenik PVC oken, so pa ravno ti dodatki pika na i naši končni uporabniški izkušnji.

pvc3

Stroški storitev

Najprej je treba omeniti storitev montaže, ki se deli na klasično, eko ali RAL montažo. Pri klasični, ki je najpogostejša, monter okvirje pritrdi z vijaki, vmesni prostor pa zapolni z ekspanzijsko peno iz poliuretana. Eko izvedba namesto poliuretanske vključuje ekološko peno, ki je narejena na vodni osnovi, ima pa izjemne lastnosti prilagajanja temperaturnim spremembam. Zaradi teh lastnosti je primerna za starejše stavbe. RAL izvedba pa je smiselna v novogradnjah in je večslojna ter tudi dražja. Poleg montaže računajmo še na storitev demontaže, zaključevanja, odvoza starih materialov ter druga morebitna dela.

pvc okna2 (2)

Cenik PVC oken s popusti

Ponudniki večkrat nudijo tudi različne ugodnosti in popuste, zato so predstavljeni izdatki lahko na koncu nižji za npr. 5 % ali tudi več. S spremljanjem akcij ali direktno poizvedbo pri podjetjih lahko nepričakovano pridobimo nižji končni znesek od pričakovanega.