tor. Apr 30th, 2024

Po božičnih praznikih in novoletnem rajanju se vsi zaljubljenci veselijo še ene priložnosti obdarovanj svojih boljših polovic. Tisti najbolj vestni med vami boste verjetno že januarja začeli iskati najboljša valentinova darila za vašega partnerja, medtem ko se bodo drugi morda na ta praznik spomnili šele nekaj dni pred štirinajstim februarjem in tako svoje partnerje do zadnjega držali v napetem pričakovanju.

Ne glede na to, v katero skupino spadate, vam lahko že zdaj ponudimo nekaj zelo originalnih idej za obdarovanje vaših ljubljenih, med katerimi se bo zagotovo našlo nekaj, kar vam bo olajšalo vaše iskanje. Med njimi so tudi morda malo bolj drugačna valentinova darila, kot so kastanjete, na katere sami ne bi nikdar spomnili, ki pa vam bodo morda služila vsaj za dober navdih, če se že zanje ne boste odločili.

Za najpopolnejši dan zaljubljenih lahko svojega izbranca ali izbranko povabite na enkratno doživetje, kjer se bosta lahko popolnoma sprostila in uživala v dobri hrani, pijači ali v lepi naravi. Vse glasbene navdušence, ki uživajo v plesnih ritmih flamenka pa bodo verjetno povsem navdušile prekrasne kastanjete narejene iz lesa, s katerimi bodo lahko sami ustvarjali nepozabne ritme.

valentinova darila

Gurmansko uživanje v izbrani kulinarični ponudbi

Prepustite se lahko romantičnemu vzdušju v hotelu ob Blejskem jezeru, kjer boste lahko uživali v najlepšem razgledu, medtem ko boste zajtrkovali in večerjali v prijetni rezervaciji. Oči pa si boste lahko tudi spočili v elegantnih sobah, navdihnjenih z art deco slogom.

Ob prihodu boste deležni pijače dobrodošlice ter degustirali kakovostna vina v rustikalni vinski kleti. Pod taktirko vrhunskega kuharskega mojstra bodo vaše brbončice uživale v gurmanski večerji s štirimi hodi, zjutraj pa vas bo dočakal bogat zajtrk. Neomejeno pa boste lahko uporabljali tudi savne in bazen.

Nepozabna valentinova darila za ljubitelje letenja

Zelo redki so trenutki, ko lahko rečemo, da se počutimo popolnoma svobodne. A prav med letenjem smo najbližje temu osvobajajočemu in nadvse izpolnjujočemu občutku, ob katerem začutimo močno evforijo, ki nas napolni z adrenalinom in hormoni sreče. S svojo najljubšo osebo lahko doživite izkušnjo zelo podobno pravemu letenju, in sicer v vetrovniku, ki ga imamo na voljo tudi v Sloveniji.

Takšno doživetje nedvomno spada med najvznemirljivejša valentinova darila, ki se jih lahko domislite. Najprej vas bodo izkušeni inštruktorji seznanili z vsemi potrebnimi postopki in pravili, ki jih morate upoštevati, da bi bilo letenje v vetrovniku resda povsem varno. Sledi še obvezno ogrevanje ter vadba na trenažerju, na koncu pa še letenje v vetrovniku, kjer boste samostojno leteli nekaj metrov nad tlemi.

Doživite vznemirljiv skok v neznano

Marsikdo je verjetno že pomislil, da bi preizkusil bungee jumping oziroma skok z elastiko, a se še ni dovolj opogumil, da bi se dejansko tudi lotil tega ekstremnega podviga. Morda vas takšna valentinova darila lahko dodatno opogumijo, saj je vse lažje v dvoje. To posebno izkušnjo lahko delite s svojim partnerjem, s katerim boste tako skupaj preživeli res poseben dan.

Skok z elastiko se običajno izvede le ob lepem vremenu, in sicer je najbolj idealen čas med majem in oktobrom. Tudi nanj se je potrebno najprej pripraviti s pomočjo inštruktorja, šele nato opravite sam skok ter ga zaključite. Skočili boste s 55 m visokega Solkanskega mostu ter skrajno uživali med lovljenjem sape ob nihanju nad prelepo zeleno reko Sočo.

kastanjete1

Skočite lahko tudi v objem prečudovite narave

Za vse bolj umirjenem, a še vedno dovolj aktivne, zaljubljene duše bodo zagotovo primernejša valentinova darila za vašega partnerja, ki vam bodo omogočila uživanje v savni s kozarcem vrhunskega vina. Takšnim priporočamo brezskrbno sproščanje v obliki lebdenja v prijetni mehurčkasti termalni vodi Term Zreče, ki bo odnesla vse skrbi in nakopičen stres.

S svojo boljšo polovico se boste lahko brez omejitev kopali v termalnih bazenih ter se morda preizkusili v do zdaj še neznanih športnih aktivnostih, kot so nordijska hoja ali vodna aerobika. Za vse ljubitelje hoje pa so organizirani tudi vodeni pohodi po prečudovitem Pohorju. Zvečer pa se lahko v prijetni hotelski kavarni prepustite glasbi in plesu, ki ga morda popestrijo španske kastanjete.

kastanjeta iz lesa

Kastanjete narejene iz lesa za naraven zvok

Če se s svojo ljubljeno osebo uvrščate med velike ljubitelje španske glasbe, lahko poiščete takšna valentinova darila, ki vaju bodo še dodatno zbližala, in vaju na poseben način spodbudila, da skupaj začneta ustvarjati najljubšo glasbo v svojem ritmu.

Gre za resnično preprost ritmični inštrument, ki po videzu spominja na školjko. Sestavljen je iz dveh enakih ploščic, ki sta skupaj povezani z vrvico. Izvajalec tradicionalne španske glasbe kastanjete drži v roki, s katero med plesom z gibom rok oziroma prstov stiska ploščici skupaj, ki tako proizvajata značilen tleskajoči zvok.

S takšnim zvokom kastanjete iz naravnih materialov na poseben in izviren način spodbujajo človekov smisel za glasbo in ritem ter služijo kot dodatna spremljava ob kitari.

kastanjete

Zaplešite v svojem lastnem ritmu

Najenostavnejši način ustvarjanja glase nudijo prav različna preprosta tolkala, kot so kastanjete, ki jih lahko zaradi njihove oblike in zvoka, ki ga proizvajajo, lahko upravičeno uvrstimo med ene od najpreprostejših glasbenih inštrumentov.

Najbolj pogosto jih vidimo pri izvajalcih flamenka, kjer je sicer glavni inštrument kitara, ki narekuje tempo plesalcu, ta pa običajno v rokah drži še kastanjete, s katerimi poskrbi za dodatni ritem in s tem doseže večjo dramatičnost.