pon. Maj 27th, 2024

Kako s prehrano zaužiti dovolj vseh hranljivih snovi, ki jih naše telo nujno potrebuje za učinkovito regeneracijo in obnovo celic? Odgovor je: zelo težko. Skoraj nemogoče je samo s hrano zaužiti vse potrebne minerale in vitamine v zadostnih količinah. Ravno zato je priporočljivo uživanje prehranskih dopolnil, kot je na primer B kompleks.

A vendar  je zelo pomembno, da prehransko dopolnilo ne vsebuje neželenih dodatkov, kemikalij in drugih nepotrebnih snovi, ki vam lahko tudi škodujejo. Pri izbiri moramo zato biti še posebej pozorni in iskati takšna prehranska dopolnila, ki so v svoji naravni obliki. V spletni trgovini Malinca vam je na voljo B kompleks, ki vsebuje vseh osem vitaminov iz skupine B, skupaj z dodatnim naravnim vitaminom C.

B kompleks

Kje najdemo potrebne vitamine?

Kot je že omenjeno v uvodu, B kompleks je skupina osmih vitaminov, ki so topni v vodi in se med seboj dopolnjujejo. Delujejo kot podpora encimom, ki skrbijo, da vsi procesi, ki se odvijajo v našem telesu, delujejo normalno.

Najdemo jih sicer v hrani, največ v mesu in ribah, pa tudi v jetrih, kvasu, jajcih, polnozrnatih žitih in stročnicah. Da bi jih zaužili v primernih količinah, bi morali imeti izredno pestro in zdravo hrano. Vendar nas žal stresno življenje v sodobnem času sili, da hitimo, da smo čim bolj produktivni, in da vse več časa posvečamo službam in delovnim obveznostim. Časa za pripravo zdravih, pestrih obrokov pa ni. Zato se kvaliteta naše prehrane zmanjšuje, s tem pa ne zaužijemo dovolj vitaminov.

prehranska dopolnila2

Zakaj so pomembni vitamini B kompleks?

Vključeni so v številne življenjsko ključne procese v našem telesu. Tako nam na primer pomagajo vzpostaviti pravilno delovanje živčnega sistema in prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju.

Obenem imajo B kompleks vitamini pomembno vlogo pri delovanju srca, prispevajo k sproščanju energije med presnavljanjem ter pomagajo vzdrževati normalne fiziološke funkcije. To je le nekaj vlog, ki jih imajo vitamini te skupine. Če vas zanima še več o tem, za kaj vse so koristni, si o tem lahko preberete na spletni strani Malinca.