sob. Jul 20th, 2024

Včasih so bile namenjene telovadbi, poležavanju doma ali delu okrog hiše, danes so modni kos, v katerem, telovadimo, hodimo po nakupih, posedamo na kavi s prijatelji ter jih celo nosimo v službo. Čeprav gredo športna oblačila z roko v roki s prostim časom, pa ni nič nenavadnega, da jih nadanemo tudi za nekoliko bolj formalne opravke. Ker nič ni prijetnejšega kot sproščenost in udobje ženske trenirke. V zadnjih letih je ta kos doživel popolni modni preporod. Nič več niso ženske trenirke oprava za vadbo, temveč so postale del vsakdanje mode in sproščenega uličnega stila. Kakšen stil boste z njimi narekovali, pa je odvisno od ostalih kosov, ki jih kombinirate zraven.

ženske trenirke

Športna oblačila in stili se spreminjajo

Odkar so ženske trenirke zavzele izložbe in ulice, je na voljo ogromno krojev, modelov in izvedb. Med najbolj priljubljenimi so še vedno široke, z visokim pasom in z ozkim delom pri gležnjih, ki jih velikokrat razkrivajo. Med popularno izbiro so tudi ravne trenirke, ki izgledajo kot široke hlače, nazaj na trgovske police pa se vračajo tudi hlače na zvonec. Vendar, tanka je meja med  ustvarjanjem sproščenega trendovskega videza in videza poležavanja na kavču. Za to je pomembno, da izberete kakovostne materiale, ki držijo obliko in se ne razvlečejo po nekaj časa uporabe.

Gap trenirke

Kako kombinirati ženske trenirke?

Ena najbolj priljubljenih oblik nošenja ženske trenirke zadnje čase je, da pokažete gležnje, majico pa zataknete v pas. Na tak način oblikujete tudi postavo, ki vas naredi ožje in poudari ozek pas. Ker imate široke hlače, je mora praviloma zgornji del biti nekoliko ožji, čeprav to pravilo ne velja vedno. Če boste udobne hlače premišljeno kombinirale z drugimi kosi, na primer usnjeno ali džins jakno ter jih dopolnile z nakitom, dodatki in čevlji, lahko hitro ustvarite stil, primeren za sobotno druženje na kavi, nakupovanje ali celo neformalni petek v službi.